Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gerrit Jan Beens wint ‘Laon’

Geplaatst op: 15 mei 2016

De eerste midfondvlucht van dit seizoen van PV de Snelvliegers werd over het algemeen geen succes voor iedereen. Net als vorige week waren er wederom meerdere goede duiven niet op hun hokken terug. Hoe dit komt ? Wie het weet mag het zeggen, het is gewoon gissen naar één of meerdere redenen. Het is niet anders en de liefhebbers moeten er maar genoegen meenemen. Gelukkig komen de volgende dag nog wel weer duiven terug doch het kost veren, zoals wij in ons jargon zeggen. We moeten gewoon verder en daarom stoppen met klagen.
Vrijdagavond werden er door de 24 deelnemers 368 duiven ingezet met bestemming Morlincourt, 400 km. Om een duistere reden kwamen de duiven daar niet terecht en bleven steken in Laon, 28 km dichter bij huis. Om 9.00 uur kregen ze daar zaterdag de vrijheid om aan de terugtocht te beginnen. Net als vorige week werkte het weer niet mee. Dit bleek o.a. uit het feit dat enkele afdelingen ook daar in de buurt het niet aandurfden om te lossen en bleven overstaan tot de volgende dag. Onderweg naar huis hadden de duiven toch af te rekenen met een stevige noord-westen wind en bewolking. Dit bleek ook uit de aankomsten van de duiven die eigenlijk te laat begonnen met het binnenkomen. Ook stond het concours te lang open, n.l. van 14.18 uur tot 14.58. Maar niet getreurd, er kwam toch een winnaar uit de bus. Vorige week kon hij het net niet redden maar nu was hij iedereen te vlug af, onze secretaris Gerrit Jan Beens. De gemaakte snelheid was 1178 meter per minuut of bijna 71 km per uur. Dat zijn duiven het de laatste weken goed te pakken hebben bleek wel uit de opvolgende aankomsten. Met 9 duiven bij de eerste 21 maakte hij er een geweldige uitslag van. Ook liet Piet Breman duidelijk zien dat hij had meegedaan.
De uitslag was als volgt :
1-5-8-12-13-15-19-20-21 Gerrit Jan Beens
2-3-9-14-16-18-25 Piet Breman
4 René van der Sluis & Znn.
6 Tiem Schilder
7-10 Herman van der Haar
11-17-23-24 Albert van Riesen
22 Bert Bekendam

Voor a.s. zaterdag staat er weer een midfondvlucht op de rol. Dit keer is het de bedoeling dat de duiven naar Soissons gaan. De te vervliegen afstand is dan 407 km. En zo nadert dan hierop volgend de eerste ééndaagse fondvlucht. De mannen van de lange adem zijn hiervoor al druk bezig.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500