Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel Zwartewaterruiters rijden in de prijzen

Geplaatst op: 17 mei 2016

Leden van de Zwartewaterruiters reisden afgelopen weekend af naar wedstrijden in De Wijk en Zwolle. Janine Flier en Erika Henniphof reden tijdens hun L1 debuut naar de eerste prijs. Ook vele andere Zwartewaterruiters namen prijzen mee naar huis.
Janine Flier reisde met haar nieuwe paard Hercules af naar een dressuurwedstrijd in Zwolle. De combinatie debuteerde in de klasse L1 en deed dit met succes. In de eerste proef reed Flier naar 210,5 punt en de eerste prijs. In de tweede proef behaalde zij de tweede prijs met 195 punten. Ook Erika Henniphof debuteerde succesvol in de klasse L1 met haar paard Enouk. De combinatie reed twee goede proeven en dit werd door de jury beloond met 194 en 196 punten. Met dit resultaat nam zij de derde en de eerste prijs mee naar huis.
Afgelopen vrijdag ging het driedaagse Concours Hippique De Wijk van start. Giovanna Slurink en haar paard Dievittorio reden hier een goede proef in de klasse M2. Met 194,5 punt legden zij beslag op de tweede prijs. Op zaterdag werd het Concours Hippique vervolgd met een spring- en dressuurwedstrijd voor pony’s. Briëtt Breman reed met Goldenboy in de klasse B categorie C naar 194,5 en 178 punten. Hiermee nam zij de eerste en de derde prijs mee naar huis. In de klasse L1 categorie C kwam Tessa ten Klooster aan start met haar pony Troy. De combinatie behaalde in de eerste proef de derde plaats met 190,5 punt. In de tweede proef deden Tessa en Troy er een schepje bovenop en dit werd beloond met een eerste prijs en 199 punten. Noa Busweiler ging van start met haar pony Pepperboy. De combinatie sprong in het tweede parcours van de klasse B categorie D naar een derde prijs met een snelle tijd van 39,62 seconden. Béanke Roeland sprong in het tweede parcours van de klasse B naar een zevende prijs met haar paard SamR.
Riëlke Roeland reed met haar twee paarden mee met de eerste selectiewedstrijd van De Wolden Cup 2016. Deze competitie wordt speciaal voor jonge paarden georganiseerd en gaat over vijf selectiewedstrijden en een finale. Bij de rubriek voor 4-jarige paarden reed Riëlke Roeland met Honey naar een mooie vijfde prijs. Bij de rubriek voor 5-jarige paarden sprong Riëlke Roeland met Guppie VDL naar de zevende prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500