Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nijverheidsstraat op de schop

Geplaatst op: 18 mei 2016

Diverse mensen kwamen hun mening geven bij de inloopbijeenkomst. Tekst en foto's: Enrico Kolk

De Nijverheidsstraat gaat op de schop. “De weg is heel erg slecht”, zegt Henrike Westhoff. “Gewoon versleten. De gemeente wilde vorig jaar er al mee aan de slag, maar vanuit de Ondernemers Kring (OK) hebben we toen gezegd dat de riolering ook vervangen moest worden.”

Dat bleek, na inspectie, het geval en zo worden twee klussen nu samengevoegd. Dat is ook nog eens goedkoper. Tegelijkertijd met het herstellen van de weg keek de gemeente of zij die misschien anders kon inrichten.

“De weg moet er toch helemaal uit, dus er was nu de gelegenheid voor. Daar is overleg over gevoerd waar vijf varianten uitkwamen. Daarvan zijn er nu nog twee over”, zegt Westhoff. In het pand van de OVG konden mensen zich vandaag uitspreken over de varianten, waarin vooral voor fietsers een grote rol is weggelegd.

Zo bestaat variant 1 uit twee fietsstroken die onderdeel zijn van de rijbaan. “Een beetje hetzelfde als wat er nu ligt.” De andere variant bestaat uit een rijbaan met een vrijliggend fietspad. Bij de OVG kregen mensen een variant te kiezen, met argumenten. “Je krijgt uiteindelijk wat de meerderheid wil. En je ziet dat toch vooral bedrijven hier hun mening komen geven.”

De inloopbijeenkomst was de laatste inspraakmogelijkheid, waar zo’n 35 mensen gebruik van maakten. Dat betekent niet dat de werkzaamheden binnenkort al starten: “Dat lukt niet meer voor het eind van dit jaar. We denken begin 2017 te kunnen starten.”

De weg wordt in z’n geheel geasfalteerd: van de Kokosstraat tot aan de rotonde. Hoe de werkzaamheden eruit gaan zien, al dan niet gefaseerd, is nog niet bekend.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500