Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ton voor preventie jeugdzorg

Geplaatst op: 19 mei 2016

De gemeente gaat een fonds instellen voor preventie op het gebied van jeugdhulp. Vier jaar lang komt er 25.000 euro beschikbaar in het fonds, waarmee (zware) jeugdhulp door middel van preventie voorkomen zou kunnen worden. De raad besloot dat donderdag op initiatief van de ChristenUnie. Alleen GemeenteBelangen stemde tegen.

Volgens Wilma Veldman (ChristenUnie), die het voorstel indiende, is de gemeente nog te weinig toegekomen aan preventie. Door dit besluit vindt er een verschuiving plaats van genezen naar voorkomen, schrijft ze in het voorstel. “De jeugdhulp kan een positieve impuls goed gebruiken”, zo staat daar verder in. Het voorstel is vooral gericht op kinderen die opgroeien in conflictueuze situaties en echtscheidings- en relatieproblematiek. “Juist deze kinderen zijn kwetsbaar, met name als het om jonge kinderen gaat.”

Klaas Huisbrink van de SGP stelde voor om, naast de 25.000 euro per jaar, ook gebruik te maken van de ‘sociale verbanden’ die er in Zwartewaterland zijn. Hij maakte melding van een ‘verontrustend aantal echtscheidingen’. “Dat heeft grote impact op jonge kinderen.” De partij ziet gezin als de ‘hoeksteen van de samenleving’. Dat geldt ook voor Helmich Post. “Helaas, in deze tijd kunnen we zien dat dit beeld behoorlijk gaat veranderen”, aldus de CDA-er.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500