Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Europees succes voor de steppers

Geplaatst op: 22 mei 2016

Dit weekend ging de Europese stepcompetitie, de Eurocup, van start in Losser en Oldenzaal. Van de tachtig deelnemers kwamen er zes van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk.
Op zaterdag werd begonnen met een sprintwedstrijd over 400 meter. Drie rijders van Stepteam Selles kwalificeerden zich voor de series en uiteindelijk de finale. Hermien Koers (dames senioren), Josine Akkermans (dames junioren) en Johan Klooster (jongens cadetten) eindigden hierin allen als derde. De eerste dag werd besloten met een estafette en hierin was het Kamperzeedijker team opnieuw succesvol met een prachtige tweede plek voor het damesteam.
In de afsluitende marathon op de glooiende wielerbaan van Oldenzaal werden nog meer successen geboekt. Josine Akkermans zag door een lekke band in de eerste ronde de concurrentie rap uit zicht verdwijnen maar wist zich met een knappe inhaalrace terug te vechten in de wedstrijd. Even had ze zelfs uitzicht op zilver toen ze een Tsjechische concurrente achterhaalde maar uiteindelijk kon ze tevreden zijn met de derde plaats. Ook Johan Klooster reed nogmaals naar het brons en kon zo terugkijken op een geslaagd wedstrijdweekend.
Foto: Josine Akkermans (353) in de slag met de Tsjechische Katerina Sefkova (eigen foto Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500