Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dichten over het Zwarte Water

Geplaatst op: 23 mei 2016

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september vindt in Genemuiden weer het streektaalfestival ‘Eikoerei’ plaats. Daaraan vooraf organiseert SCEG (organisator van Eikoerei) in samenwerking met de Gællemuniger Taelkrink een wedstrijd voor dichters in de streektaal.

Dichters uit het hele Nedersaksische taalgebied (Groningen tot en met Gelderland, m.u.v. het Fries-sprekende deel van Friesland) worden uitgedaagd een gedicht te schrijven in hun eigen streektaal, met als onderwerp ‘Het Diep’.
Het Diep is de Genemuider naam voor de rivier Het Zwarte Water, zoals die bij Genemuiden langs loopt en iets verderop uitmondt in het Zwolse Diep en het IJsselmeer (voorheen de Zuiderzee). Deze rivier dient een prominente rol in het gedicht te spelen.

Inzendingen kunnen tot uiterlijk 31 juli 2016 (bij voorkeur per mail) gestuurd worden naar  j.bakker-rietman@zonnet.nl of J. Bakker-Rietman, Stuivenbergstraat 5,
8281 EJ Genemuiden.
Het uitgebreide wedstrijdreglement is te vinden op de websites van SCEG en van de Vrienden van Oud Genemuiden: www.sceggenemuiden.nl of www.oudgenemuiden.nl .

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500