Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Parkeerplaatsen Westerkade blijven toch

Geplaatst op: 23 mei 2016

De parkeerplaatsen aan de Westerkade blijven toch. Eerder zouden deze verdwijnen in verband met een herinrichting van de kop van de haven, maar op verzoek van Middenstands Vereniging Genemuiden (MVG) is dat plan aangepast. De winkeliers vrezen een tekort aan parkeerruimte bij evenementen en tijdens de weekmarkt.

Binnenkort beginnen de werkzaamheden. Dan komt er onder meer een trap bij de kop van de haven en een wandelpad langs de Westerkade. Bovendien komt er een herinnering aan de oude brug terug. Dit ontwerp betekent dat er vanaf de Oosterkade straks geen verkeer meer het Havenplein op kan. Dit is straks alleen mogelijk vanuit de richting Julianastraat. Tijdens weekmarkten is er een extra opening vanaf de Oosterbrugstraat.

Onderdeel van het plan is ook de herinrichting van het Havenplein. Dit is nog niet helemaal zeker, zo blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad. Er moet voldoende budget overblijven na de eerste werkzaamheden. Het college verwacht overigens wel dat dit gaat gebeuren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500