Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wandelen in de regen

Geplaatst op: 23 mei 2016

Tekst en Foto's : Joke Veldman

De eerste dag van de Wandelvierdaagse is er een met belabberde weersomstandigheden. Desondanks leggen veel Genemuidenaren de eerste kilometers af. Om 18.15 uur vertrokken alvast twaalf bikkels, want die gingen voor de 15 km. Intussen stonden achter d’Overtoom de anderen te wachten voor vertrek.

Het was een bonte verzameling van paraplu’s en regenkleding maar de sfeer was opperbest. Voorzien van snoep en drinken vertrokken de scholen voor de 5 km om 18.30 uur. Particulieren en verenigingen om 19.00 uur. En de 10 km namen om 18.45 de benen. Veel vrijwilligers en ouders liepen mee want veiligheid en orde is natuurlijk wel belangrijk met zoveel deelnemers.

Bij de Kamperdijk was voor de 5 km de eerste stempelpost en drinken om daarna weer verder te gaan. In weer en wind waaiden ze over de dijk richting de pont en naar het eindpunt. De deelnemers aan de 10 en 15 km  moesten nog even stevig doorstappen maar de sfeer was super gezellig bij alle deelnemers en de rest van de week lijkt het weer beter te worden, dus al met al een prima start op de eerste dag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500