Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weinig animo voor Soos in Genemuiden

Geplaatst op: 23 mei 2016

De soos in d’ Overtoom wordt zo slecht bezocht dat deze mogelijk dichtgaat. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Jongerenwerk. De soos in Genemuiden heeft slechts tien bezoekers. Mocht dat aantal in het tweede kwartaal niet aantrekken, dan wordt sluiting overwogen. In Hasselt en Zwartsluis trekt een zelfde soort gelegenheid ongeveer vier keer zoveel volk.

Uit het jaarverslag blijkt ook dat de overlast van jongeren rondom ’t Olde Staduus is afgenomen. In december is er een avond met de bewoners geweest en sindsdien is er minder gedoe. Er is bovendien iemand aangewezen waarmee bewoners die overlast ervaren kunnen bellen.

In heel Zwartewaterland zijn er twaalf plaatsen waar jongeren soms voor overlast zorgen. In Genemuiden zijn dat naast ’t Olde Staduus het zwembad, het veer, het gebied rond de Hema en het plantsoen.

Overigens is de gemeente tevreden over het vernieuwde jongerenwerk. Dat richt zich sinds vorig jaar meer op de ‘straat’. De contacten die daaruit ontstaan werken positief.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500