Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Juust wil geluidsinstallatie voor heel Genemuiden

Geplaatst op: 26 mei 2016

Juust hoopt nog dit jaar een nieuwe professionele geluidsinstallatie aan te schaffen waarvan ook Genemuider verenigingen en organisaties gebruik kunnen maken. Om dit mogelijk te maken is samen met Rabobank IJsseldelta een crowdfundactie gestart. Die moet uiteindelijk 7500 euro in het laatje brengen. “Deskundigen hebben er alle vertrouwen in dat dit lukt. Dan hebben wij dat natuurlijk ook…”, zegt drummer Arend van Dijk.

“Crowdfunden he…”, zegt Van Dijk op een manier alsof hij al jarenlang met het fenomeen bezig is. In werkelijkheid is dat nog maar kort, sinds de Rabobank de band samen met tennisvereniging ’t Eerste Wittien benaderde voor een pilotproject. Daaruit moet blijken of dit initiatief bij de bank past en of verenigingen er mee uit de voeten kunnen. Verenigingen of organisaties moeten op creatieve manier geld bij elkaar zien te krijgen, waarna de bank het binnengehaalde bedrag aanvult. ’t Eerste Wittien hoopt daarmee een minibaan te realiseren, Juust zoekt het in een geluidsinstallatie.

Die is cruciaal voor de band, zegt Van Dijk. “Niet alleen omdat je een goed geluid wilt, maar ook omdat het essentieel is voor optredens. Evenementen waar wij optreden hebben geen groot budget: daarom is het belangrijk dat wij zelf een installatie hebben, zodat de organisatie die niet meer hoeft in te huren.” Ook het lokale verenigingsleven loopt regelmatig tegen die situatie aan, weet de Juust-drummer. Vandaar dat de band met een goede installatie ook verenigingen en organisaties in Genemuiden wil helpen. “Tegen een geringe vergoeding kunnen zij die straks van ons huren. Het voordeel van de installatie die wij willen is dat die in componenten is op te delen. Wij leveren dan een speakersetje voor bij wijze van spreken een lezing in De Meente, maar kunnen ook grote evenementen van geluid voorzien. En het mooie is dat je de installatie op de achterbank van je auto vervoert.”

Om de aanschaf mogelijk te maken hoopt Juust dat veel mensen een bijdrage willen leveren. Daarvoor krijgen ze vervolgens ook wat terug. “Mensen die 25 euro bijdragen mogen bijvoorbeeld gratis mee naar het festival Zunnewedde in Hellendoorn, voor 100 euro kun je de installatie vast reserveren voor een evenement en voor 250 euro geven wij een huiskamerconcert”, legt Van Dijk uit. Uiteindelijk hoopt de band zo 5000 euro binnen te halen en de Rabobank legt dan nog eens 2500 euro bij.

Van Dijk heeft voor de actie speciale workshops van de Rabobank gevolgd. Dat resulteerde in een compleet plan. Mensen die de band willen ondersteunen kunnen daarvoor vanaf komende week terecht op een speciale website (aandeellindebuurt.nl) van de Rabobank. Daarover volgt nog meer informatie.

Juust zit ondertussen muzikaal ook niet stil. Zaterdag treedt de band op bij de opening van De Pieper Horizon aan de Kamperzeedijk en er staan optredens gepland op Zunnewedde, Watermuze in Zwartsluis en tijdens het streektaalfestival Eikoerei in Genemuiden.

19052016_Masterclass_AandeelindeBuurt_Juust_1

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500