Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Met de Pieperpont naar de Ramspol

Geplaatst op: 28 mei 2016

Fietsers kunnen binnenkort dankzij de Pieperpont van Genemuiden naar Ramspol fietsen. Dat nieuwe pontje werd zaterdagochtend bij de Goot geopend, al gaat het meteen weer uit de vaart omdat ie nog niet helemaal klaar is. Mevrouw Kloosterman-Knol mocht de naam van de pont onthullen. Zij heeft namelijk de prijsvraag voor de beste naam gewonnen.

Dat het mooi fietsen is, is voor de aanwezigen van zaterdag wel duidelijk. Met de zon erbij is het landschap achter de Kamperzeedijk schitterend. Wellicht is het daarom dat de media massaal is uitgerukt naar het plekje dat alleen over het water of over smalle weggetjes bereikbaar is. Zelfs RTV Oost is met een cameraploeg aanwezig. “Trots…”, is dan ook het woord dat rond de opening het meeste klinkt.

Wethouder Speksnijder neemt het ook in zijn mond. Hij verwees in zijn toespraak naar de geschiedenis van de plek. “Vroeger was hier een pontje voor de postbode en schoolkinderen. Die werden overgezet door de bewoners van de boerderij aan de overkant. Een bel wees hen erop dat er volk moest worden overgezet. Die situatie is nu terug”, aldus Speksnijder.

De verwachting van de Dorpsraad Kamperzeedijk en anderen is dat veel fietsers straks op de elektrische pont gaan staan. Ze kunnen dan vanuit Genemuiden helemaal naar de Ramspol fietsen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500