Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Martijn Jansen over voetballen op het plein

Geplaatst op: 30 mei 2016

Komende woensdag is er ‘ouderwets’ pleintjesvoetbal op het pleintje bij de Vogelaar en de Johannes Bogerman. Vroeger voetbalden daar tientallen talenten. Martijn Jansen was er een van en hij organiseert als buurtsportcoach het evenement. Op Facebook vertelt hij op mooie wijze over het hoe en waarom.

“Ten koste van alles zou er om 17.45 gegeten worden. Werd het later dan werd er ook automatisch minder gegeten want je moest rond 18.15 (echt niet later) op het voetbalpleintje zijn. De kans dat je tegen die tijd mee kon doen was al minimaal want iedereen dacht op die manier! Als je enig talent had werd er soms nog wel eens een plekje ergens gecreëerd. Was dat iets minder dan moest je zorgen dat je de wedstrijdbal bij je had en dreigen dat je anders naar huis ging zou gaan. 5 teams van 6 personen werden er gemaakt en af en toe nog een 6e team. De regel was als volgt: krijg je een doelpunt tegen dan zo snel mogelijk het veld uit en plaats maken voor het volgende team. En wachten totdat je weer aan de beurt was. Dit kon voor je gevoel uren duren als er 2 risicoloze teams in het veld stonden. De regel dat er binnen 5 minuten gescoord moest worden was snel gemaakt. Werd er niet gescoord dan moesten beide teams eruit. Meest frustrerende was dat je moest wachten tot 4.58 voor er een doelpunt viel, dat je als nieuwe team erin kwam en dat ie binnen 8 seconden weer in het netje lag en je dus weer kon gaan zitten!

Nu al heel wat jaren verder denk ik nog wel eens terug aan die tijd, want het zijn mooie herinneringen..

Het doel van het toernooitje is dat we kinderen weer proberen enthousiast te maken om lekker met elkaar op HET voetbalpleintje te gaan ballen, zodat ze over 15/20 jaar ook nog eens terug kunnen kijken hoe leuk het toen was.

Aan het toernooi kunnen tussen de 45 en 50 kinderen meedoen. Gezien de ruimte en we geen extreme wachttijden willen tussen de wedstrijden is dit de max. De deelnemers worden willekeurig ingedeeld bij Europese topteams. Bij (heel) slecht weer wijken we uit naar d’ Overtoom of verplaatsen we het naar 8 juni. Deze info volgt later.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500