Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk zware buien

Geplaatst op: 30 mei 2016

Het KNMI heeft vandaag voor grote delen van Nederland code geel afgegeven voor pittige buien met onweer, ook voor de provincie Overijssel. Een depressie boven Duitsland bepaalt het weerbeeld in onze omgeving. Via de achterzijde van het lagedrukgebied wordt warme, vochtige en onstabiele lucht naar Nederland aangevoerd.

Vanaf vanmiddag en vanavond trekken nieuwe (onweers)buien van uit Duitsland naar Nederland wanneer die buien gaan vallen is nog moeilijk te zeggen. Maar ik verwacht dat de buien in de avonduren over Genemuiden trekken. Het KNMI heeft code geel afgegeven van 14:00u tot 24:00u. Tijdens de buien kan er veel neerslag vallen en zware windstoten.

Geadviseerd wordt om de regenradars goed in de gaten te houden en vaak naar de lucht kijken. In deze weersomstandigheden kunnen buien spontaan ontstaan vandaar ook het advies om af en toe naar de lucht te kijken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500