Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen belastingverhoging voor dit jaar

Geplaatst op: 31 mei 2016

De gemeentelijke belastingen gaan dit jaar niet omhoog. De Kadernota, die later deze maand besproken wordt in de gemeenteraad, biedt daar ruimte voor, volgens wethouder Visserman. “Er is ruimte voor noodzakelijke uitgaven zonder lastenverhoging.”

De gemeente is inmiddels dan ook op de goede weg voor een sterker Zwartewaterland, beweert hij. Voor het beheer van kapitaalgoederen trekt de gemeente vanaf volgend jaar structureel vijf ton uit. Daarbij gaat het vooral om onderhoud aan gemeentelijke gebouwen. “Daar ligt nogal wat achterstand.”

Het college constateert  in gesprekken met maatschappelijke organisaties dat er bij subsidieproblematiek vaak ook een relatie is met het beheer en onderhoud van de gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn de exploitatie van zwembaden en bibliotheken. Visserman: “In het op orde brengen van het beheer van kapitaalgoederen willen wij ook de discussie rond maatschappelijk vastgoed een plaats geven om zo voor zowel de gemeente als maatschappelijke organisaties tot structurele oplossingen te komen.”

Naast het daarvoor dus gereserveerde bedrag van vijf ton komt er tot 2018 drie ton incidenteel beschikbaar om afspraken te maken met maatschappelijke organisaties. Dat kost tijd, het geld komt beschikbaar om die tijd te overbruggen.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500