Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Marle neemt maaltijdvoorziening over

Geplaatst op: 1 juni 2016

Jarenlang verzorgde Woonzorgconcern IJsselheem/Welzijn Ouderen Zwartewaterland maaltijdvoorzieningen bij senioren aan huis. Dit werd in de volksmond Tafeltje-dekje genoemd. Per 1 juni heeft IJsselheem dit afgerond en neemt “Van Marle Uitgekookt” de maaltijdvoorziening over.

Er zijn vele aanbieders gekomen die warme maaltijden verzorgen voor mensen die zelfstandig wonen, maar niet zelf kunnen koken of boodschappen doen. Even terugkijken voor Zwartewaterland: hoe was het? En vooruit kijken: hoe wordt het?

Tafeltje dekje was tientallen jaren een goede voorziening. Deze maaltijden werden bereid en warm rondgebracht door vrijwilligers. In de afgelopen jaren is de voorziening al meegegroeid met de tijd. Van warme maaltijden naar diepvries maaltijden en/of koelverse maaltijden. Ook kwam er een keuze uit een groot assortiment. Van iedere dag bezorging ging het naar bezorgen voor twee dagen. Welzijn Ouderen heeft in de afgelopen jaren als taak gehad het werven en begeleiden van de vrijwillige bezorgers.

Hoe wordt het?

In de afgelopen jaren veranderde er veel op de markt. Cliënten kregen een grotere keuze om aan maaltijden te komen via supermarkten, groenteboeren en slagers.

In Zwartewaterland hebben cliënten nu de keuze om gebruik te maken van de warme maaltijden van Anne’s Kokerij en “Van Marle Uitgekookt”. IJsselheem draagt de huidige thuisservice van verse maaltijden over aan “Van Marle, Uitgekookt”, die nu ook aanspreekpunt is voor de afnemers. Vaste afnemers hebben hierover persoonlijk bericht gehad.

Met de overname is het assortiment vergroot is en zijn de bezorgmomenten uitgebreid naar zowel ochtend- en avondleveringen. Zo kan er steeds beter worden ingespeeld op de wens van de thuiswonende senioren.

Afscheid

De vele vrijwilligers die jarenlang hebben zorggedragen voor het op tijd bezorgen van de maaltijden, zijn in het zonnetje gezet met een gezamenlijk afscheidsetentje. Bijna iedereen heeft als vrijwilliger weer een andere plek gevonden bij IJsselheem of bij één van de leveranciers van de maaltijden. In de drie kernen van Zwartewaterland kunnen mensen ook in de verschillende restaurants van IJsselheem eten. Gezellig aanschuiven en samen met anderen eten. Dat geeft meteen gelegenheid tot ontmoeting en contact met anderen.

Eten kan in de Hazelaar (Hasselt), de Meente (Genemuiden) en de Schans (Zwartsluis). De kosten zijn: soep (€ 1,00), hoofdgerecht (€ 5,05), nagerecht (€ 1,05). Zo komt een driegangenmaaltijd op

€ 7,10. Aanmelden is niet nodig, wie wil kan gewoon aanschuiven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500