Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Busbrood voor een nieuwe bus

Geplaatst op: 2 juni 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

De Blokhuisbewoners moeten een nieuwe bus. Ouders van de daar woonachtige mensen zijn daarvoor volop aan het actievoeren. Zo verspreidden ze een folder huis-aan-huis, die ook bij bakker Antoon Groot Koerkamp terechtkwam. Dat bracht hem spontaan bij het idee om er een speciaal brood voor te bakken: busbrood. Voor ieder verkocht busbrood gaat er een euro naar de nieuwe bus.

“Dat is een brood dat niet bij iedereen bekend is”, vertelt hij. “Maar vanwege de bakvorm heeft het de naam ‘busbrood’ gekregen. Dat krijgt nu een dubbele betekenis. En omdat het natuurlijk wel lekker brood moest worden, hebben we gekozen voor suikerbrood.”

Dat is voor 3,35 euro te verkrijgen bij bakker Groot Koerkamp. Van ieder verkocht brood gaat er 30 cent van de consument en 70 cent van de bakker naar het goede doel. “En ook bij pinbetalingen doet de winkelbediende een euro in de bus, die een prominente plaats op de toonbank krijgt.”

Toen Groot Koerkamp zijn idee voorstelde bij de oudervereniging kreeg hij een ‘geweldige reactie’. “Ja dit is gewoon perfect, vooral omdat hij zelf met het idee kwam”, reageert Klaas Bakker. “En zo’n suikerbrood kun je ook nog een keer weggeven.”

Dat deed Groot Koerkamp dan ook meteen: het eerste brood werd donderdagmiddag uitgereikt aan burgemeester Bilder. Een extra groot brood, omdat er veel mensen in het gemeentehuis werken. Dat noopte de burgervader ertoe om dan ook meteen maar een ‘extra’ bijdrage in de bus te doen. “Ik wens u veel zweet op de rug toe”, lachte hij. “De benodigde opbrengst gaat u ongetwijfeld halen, want zo ken ik onze samenleving.”

Dat is een bedrag van 55.000 euro, en wordt niet alleen bij elkaar gebracht door de busbroden. “We hebben dit jaar ook nog een haringparty en een spinningmarathon op het programma staan. Maar dat is nog niet concreet”, aldus Klaas Bakker.

De komende twee à drie maanden zijn de speciale busbroden te koop bij bakker Groot Koerkamp: “Zo kun je als ondernemer ook een keer iets goed doen dicht bij huis.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500