Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kavak moet Sportclub aan goals helpen

Geplaatst op: 2 juni 2016

Omar Kavak was vanmiddag in Genemuiden. De nieuwe spits van Sportclub bezocht onder meer de winkel van Albert Flier. “Ik voelde meteen een klik. De sfeer was heel relaxed en dat gevoel heb ik bij Genemuiden ook”, zegt de spits die overkomt van SVZW.

Kavak heeft een merkwaardig voetbaljaar achter de rug. Met WKE streed hij om het kampioenschap, waarna hij na het faillissement van de club met SVZW tegen degradatie streed. Komend jaar moet hij Sportclub Genemuiden aan goals gaan helpen. “De ambities van de club zijn dezelfde als die van mij: ik wil zo hoog mogelijk spelen en dus strijden voor promotie.”

Kavak heeft een profverleden bij Go Ahead Eagles en VV Emmen en bleek bij WKE een veel scorende spits. “Ik miste de voorbereiding vanwege een blessure, waardoor ik wat moeizaam op gang kwam. Toen ik eenmaal in de basis kwam scoorde ik tien goals in twaalf wedstrijden. Dat was lekker natuurlijk. En bij SVZW scoorde ik in de laatste vijf wedstrijden ook vier keer. Over mijn eigen spel was ik best tevreden, maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat je degradeert. Ook al blijf ik zelf in de hoofdklasse, je wilt liever op een andere manier afscheid nemen.”

Bij Sportclub Genemuiden hoopt Kavak op meer succes. Hij heeft een goed gevoel. “Ja, Sportclub is een mooie club die warmte uitstraalt. Toen ik hier met SVZW speelde, viel het me al op dat alles in Genemuiden goed is geregeld. En de komst van Jan van Raalte vind ik ook belangrijk. Die houdt van aanvallend voetbal, kijk maar hoe hij Staphorst heeft laten voetballen. Voor een aanvaller als ik is dat goed om te weten.”

Volgens Kavak loopt er voldoende kwaliteit bij Genemuiden om bovenin mee te draaien. “Met Danny Menting heb ik zelf nog bij Emmen gevoetbald. En spelers als Jansen, Lip en Flier ken ik ook van naam. Afgelopen seizoen ging het minder, maar dat was een uitzondering.”

Kavak woont in Zuidlaren en gaat het komende jaar kilometers maken. “Drie kwartier en dan hou ik me volledig aan de snelheid. Dat valt best mee. Ik heb er zin in. Met mijn 27 jaar voel ik me fysiek heel goed en als ik fit ben, ga ik scoren.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500