Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wapen van Utrecht weer restaurant

Geplaatst op: 2 juni 2016

Rene Kuijpers bruist van de energie. Met de opening van een restaurant in zijn Wapen van Utrecht keert hij terug naar waar zijn hart ligt. “Koken en een restaurant runnen is uiteindelijk wat ik het leukste vind aan de horeca”, zegt Kuijpers, die ondertussen al achttien jaar eigenaar is van de zaak in Sint Jansklooster.

Destijds kocht hij de zaak eigenlijk om een restaurant te beginnen. Die plannen werden van tafel geveegd door de werkelijkheid. “De vorige eigenaar adviseerde om eerst een jaar op zijn manier te draaien: zalencentrum, café en snackbar. Toch begon ik ook met een restaurant, maar die combinatie werkte totaal niet. Continue had ik die ruimte nodig voor een feestje of receptie. We gingen open in februari, begonnen in april met het restaurant en stapten in juni alweer van dat concept af”, glimlacht Kuijpers.

Het Wapen van Utrecht groeide in de periode daarna uit tot een populair complex voor feesten en partijen. Met de nodige verbouwingen bleef de zaak bij de tijd. Marktontwikkelingen brengen Kuijpers nu weer terug bij zijn allereerste concept. “De vraag naar zaalhuur neemt landelijk wat af. Daarop spelen wij in met het restaurant. En dat is vanaf nu elke vrijdag en zaterdag open. Het is gescheiden van onze andere zaal”, vertelt de eigenaar, die vijf nieuwe medewerkers heeft aangetrokken.

En bovendien is het restaurant prachtig en sfeervol verbouwd. Kuijpers realiseerde ook een open keuken. Die staat centraal in het restaurantconcept, waarbij gasten voor een totaalprijs onbeperkt van kleine gerechten kunnen genieten. Op de kaart staat alles tussen een pannenkoekje voor kinderen tot huisgerookte Wiedengans en Victoria baarsfilet. “Soep, salades, vlees, vis, broodjes, vegetarisch…groots genieten van kleine gerechten”, somt Kuijpers op. Zelf houdt hij zich nadrukkelijk met de gerechten bezig. “Afgelopen weekeinde heb ik zelf ijs gedraaid…ik ben weer terug bij mijn oorspronkelijke beroep. Fantastisch om te doen.”

Met het restaurant mikt Kuijpers op een brede regio rondom Sint Jansklooster en natuurlijk de toeristen en campinggasten. “Het eerste weekeinde is uitstekend verlopen. En de reacties van de gasten zijn heel goed. Ze zijn zeer enthousiast over de verbouwde ruimte. Ook het concept werkt. Wij werken met kleine kaartjes waarop mensen bestellingen doorgeven. Dat is een voordeel ten opzichte van een buffetrestaurant: dan zijn altijd mensen van tafel. Bij ons zit je gezellig én eet je lekker.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500