Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

24.000 jonge palingen uitgezet

Geplaatst op: 3 juni 2016

Op zaterdag 11 juni worden in de gemeente Kampen ruim 24.000 jonge palingen uitgezet in het Ganzendiep en De Goot. Dit gebeurt op initiatief van peurvereniging KIJG, in samenwerking met De Stadserven Kampereiland e.o., de gemeente Kampen en de Stichting DUPAN. Met deze uitzet van jonge palingen wordt bijgedragen aan het herstel van de palingstand in Nederland.
De peurvereniging bracht via haar leden en door een donatie van De Stadserven Kampereiland e.o. het geld bijeen voor 12.000 palinkjes. Daarnaast ontving de vereniging een bijdrage van de gemeente Kampen. De Stichting DUPAN heeft het totaal aantal palinkjes verdubbeld tot 24.000 stuks. KIJG en DUPAN dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. De hoeveelheid paling die KIJG uitzet, is vele malen groter dan er door de 40 actieve leden van de peurvereniging op jaarbasis wordt gevangen. De uitzetdag van peurvereniging KIJG wordt dit jaar voor de zevende maal op rij gehouden. Het levert een spectaculair schouwspel op van de vele duizenden wegzwemmende palinkjes.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500