Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoog water op komst, waterschap verwacht geen problemen

Geplaatst op: 3 juni 2016

Vanuit Duitsland is hoogwater op komst. Deze ‘piek’ is vanaf zaterdag 4 juni merkbaar binnen het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Problemen door de hoge waterstanden in  rivieren, kanalen, weteringen en sloten worden niet verwacht.  Voorzorgsmaatregelen zijn vooralsnog niet nodig.

Zoals gewoonlijk bij dit soort verhoogde waterstanden worden de dijken goed in de gaten gehouden en voeren de gemalen en stuwen iets meer water af dan normaal. Dit is gebruikelijk en wordt altijd gedaan als de waterstanden stijgen.

Door het hoge water kunnen uiterwaarden onder water komen te staan en waterbergingen vollopen. Ook dat is normaal bij de huidige waterstanden. Uiterwaarden en waterbergingen zijn juist aangelegd om  water meer ruimte te geven. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden ‘geparkeerd’.

Verwachte waterstanden
Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstand de komende tijd verder stijgt. Ook dan verwacht WDODelta geen problemen. Door de grilligheid van de zware buien is de verwachte waterstand wel moeilijker te bepalen. Het waterschap houdt de  weersverwachting nauwkeurig in de gaten.

Kijk voor de actuele waterstanden op www.actuelewaterdata.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500