Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Anders dan Normaal bij Dweildag

Geplaatst op: 5 juni 2016

Anders dan Normaal treedt zaterdag op in Hasselt. Daar wordt de OBN Dweildag voor de zesde keer georganiseerd in het centrum van Hasselt door Vereniging Dweildag Hasselt. De hele dag zijn er op verschillende podia in het centrum diverse optredens van verschillende dweilorkesten, die de sfeer er lekker in brengen. Net zoals de laatste jaren worden er ook dit jaar naast de muziek verschillende activiteiten georganiseerd. Sfeer en Stemmingskoor Anders dan normaal treedt van 10.30 uur tot 13.00 uur op op het hoofdpodium bij het Bolwerk.

Een braderie zal gehouden worden in straten tussen de verschillende muziekpodia. De verkoopwaren zijn divers, van sieraden tot tuinartikelen en van food tot ICT. Op de Prinsengracht zullen allerlei oude ambachten worden gedemonstreerd. De ambachtslieden, veelal gekleed in traditionele kleding, demonstreren allerlei oude gebruiken en vertellen u er graag meer over.

Tijdens de OBN Dweildag 2016 is het mogelijk om de 177 treden van de Grote of St. Stephanuskerk te beklimmen. Eenmaal boven gekomen ligt heel Zwartewaterland aan uw voeten op een hoogte van maar liefst 41 meter. Een rondje geeft naar alle kanten zicht op de Hanzestad, een gezellig plaatje tijdens de OBN Dweildag! De Wilhelminalaan wordt omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen. Kom ook glijden, klimmen of springen op allerlei verschillende luchtkussens. Hiernaast is er de mogelijkheid om eendjes te vissen, ranja te ‘melken’ uit een melkkoe of mee te doen aan het welbekende touwtje trekken. Ook zal er entertainment plaatsvinden van en een goochelaar en is er de mogelijkheid om je te laten schminken. Nieuw dit jaar is een dertien meter lange stormbaan, een zeephelling en een echte buikschuifbaan! Een heus kinder-speelparadijs.

Nieuw dit jaar is ook het na programma. Na de finale en de prijsuitreiking van de OBN Dweildag 2016 kan er genoten worden van onder andere heerlijke spareribs en lekkere broodjes beenham, die bij het hoofdpodium bereid zullen worden. Dit alles onder het genot van live muziek van de band Men in Music uit Zwolle.

Voor meer informatie: www.dweildaghasselt.nl

Parkeergelegenheid: Grintwal Hasselt (Grintwal, 8061 JG). parkeergelegenheden zijn gratis en op loopafstand van het evenement.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500