Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooi concert voor Refilwe

Geplaatst op: 6 juni 2016

Ondanks het mooie weer en de vele  andere lokale bezigheden kon het aanwezige publiek genieten van een gevarieerd muziekavond met muziekanten van eigen bodem. Stereo had naast haar bekende  repertoire voor deze gelegenheid speciaal enkele nieuwe stukken ingestudeerd waaronder het bekende “Conquest of Paradise” en nieuwe bewerkingen van bekende gospels, waaronder Roll Jordan Roll en Glory Glory Halleluja.

Janine Beens onder  begeleiding van de bekende gitarist Jan Peter Beijersbergen bracht een aantal van haar song ten gehore, waaronder “ het Lied van Ruth” gecomponeerd door  Stef Bos prachtig aansloot bij de doelstelling van Refilwe.

De mannen  van de Hidi Brassband bliezen zich  de longen uit het lijf  met mooie blazersstukken als : “Andante from trumpet concerto”   en  “Nun danket alle Got “, waarbij het laatste lied door  Cor Ploeg, die ook de samenzang begeleide ,  met orgelspel  dit muziekstuk nog meer power gaf.

Ds. Veenstra, die de opening en sluiting verzorgde, gaf blijk van compassie voor de stichting en memoreerde in het kort over zijn eigen ervaringen van een bezoek in de krottenwijken van Zuid-Afrika. Het concert werd gezamenlijk afgesloten  met het bekende “Lichtstad met uw paarlen poorten.”  De organisatie is zeer tevreden over de opbrengst van ca. € 4000,= van dit concert, waarvoor nogmaals hartelijk dank aan alle musici, medewerkers, publiek  en sponsoren

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500