Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselt moet meer zichtbaar zijn

Geplaatst op: 7 juni 2016

Op maandag 6 juni kreeg Burgemeester Eddy Bilder uit handen van Andrea ter Wee het plan uitgereikt van de ‘Belangengroep Stadsrandvisie Hasselt’Het doel van de belangengroep is om Hasselt toeristisch aantrekkelijker en zichtbaarder te maken voor passanten. De groep wil in de stadsranden laten zien wat Hasselt te bieden heeft, zodat bezoekers/toeristen het mooie stadje niet voorbij rijden, maar de historische binnenstad gaan bezoeken.

Op het verzoek van de gemeente Zwartewaterland om mee te denken over de stadsrandvisie en om met initiatieven te komen, heeft de belangengroep een plan samengesteld met concrete en haalbare doelstellingen, die in de nabije toekomst bij kunnen dragen aan de presentatie en promotie van Hasselt. De belangengroep bestaat uit: Hanzestad Hasselt Marketing, Oranjevereniging Hasselt, Studio Kant, Toeristisch Informatie Punt Hasselt, Vereniging Dweildag Hasselt en de Winkeliersvereniging Hasselt. Een hele groep mensen staat achter het gemaakte plan, zodat het ook draagvlak heeft.

De belangengroep stelt onder andere voor om billboards met daarop foto’s van de binnenstad van Hasselt aan de A28 te plaatsen en op rotondes rondom Hasselt historische sfeerimpressies van de stad te laten zien. Ook heeft de groep in het plan opmerkingen gemaakt met betrekking tot de bermen, beplanting en de verwijsborden aan de stadsranden. Het groenonderhoud schiet tekort en borden zijn veelal vies en niet goed leesbaar. Door bovenstaande maatregelen door te voeren ontstaat er een nette en uitnodigende entree voor Hasselt.

Burgemeester Eddy Bilder heeft aangegeven dat de stem van de belangengroep niet ongehoord mag blijven. “We gaan dit document met aandacht bestuderen en we kijken hoe we de ideeën van de belangengroep kunnen verwerken in de al vastgestelde stadsrandvisie Hasselt”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500