Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Forelvissen voor het goede doel’ pakt het groter aan

Geplaatst op: 8 juni 2016

In deze takken komt in ieder geval geen visdraad meer. Tekst en foto's: Enrico Kolk

Elk jaar wat extra’s, dat was het idee met het Forelvissen voor het goede doel vorig jaar. Toen waren er, vanwege het vijfjarig bestaan, goudforellen. Dit jaar zijn daar ‘kanjers’ bijgekomen: vijf extra grote forellen van vier à vijf kilo.

“We moeten er niet op achteruit gaan”, zegt Herwin de Vries van de stichting ‘Forelvissen voor het goede doel’. En dat lukt zeker dit jaar: er zijn extra sponsors bijgekomen. De Vries is er blij mee: “Hartstikke mooi.” Daarmee werd het ook mogelijk om de grote vissen aan het ‘assortiment’ toe te voegen, de vissen zijn immers de grootste kostenpost.

De stichting hoopt dat de vissen als lokkertje werken:  “Het is natuurlijk een uitdaging om die te vangen. En wie er een vangt krijgt een prijs.” Sowieso verwachten zij dit jaar meer mensen. In de Bergingsvijver en het Varkensgat mag sinds maandag niet meer gevist worden vanwege een virus, dus de vismogelijkheden in Genemuiden zijn minder geworden. “We hebben overleg gehad met de visvereniging. Het virus zit niet in de kolk, dus het evenement kan gewoon doorgaan.”

De hogere opkomst verwacht De Vries ook door een nieuw fenomeen: dagjesmensen. “Je ziet steeds meer mensen die er echt een dagje van maken. Vorig jaar was ik hier ’s morgens om vijf uur, toen was er al een man met vier jongetjes. Die kwamen hier de hele dag. Eigenlijk is dat ook een beetje de bedoeling natuurlijk.”

Speciaal daarvoor heeft de stichting een springkussen geregeld. Ook proberen zij de terrassen van Keet de Kolk en de toneelvereniging naar elkaar te trekken. “Daar kunnen de sponsors een hapje en een drankje krijgen. Ook kunnen kinderen zich laten schminken. Daarnaast is er vanaf 16:00 live muziek.” Op het terras zijn vier rooktonnen te vinden. Daar worden de hele dag forellen gerookt. Wie niet vist, kan een gerookte forel kopen voor 2,75 euro. Een zelfgevangen vis wordt voor 1 euro gerookt.

Om dat alles te laten slagen zijn vrijwilligers al de hele week druk bezig. “Maandag hebben we een opzetje gemaakt en ideetjes besproken. Nu hebben we een loopbrug neergelegd, wordt de rietkraag bijgewerkt en overhangende takken worden weggehaald zodat daar geen hengels in blijven zitten.”

En dat gaat ‘fantastisch’, volgens De Vries. “We hebben er veel zin in, het wordt prima visweer.” En mocht er toch nog een buitje vallen: “Daar zijn we op voorbereid, we hebben een partytent.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500