Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Juf Stork neemt na veertig jaar afscheid

Geplaatst op: 8 juni 2016

Juf Stork neemt afscheid van de Johannes Bogermanschool. Daar werkte ze al vanaf het begin van de school. Als meisje van 19 jaar begon juf Ineke Stork exact 42 ½ jaar geleden als kleuterjuf op ’t Fort. Hier mocht ze zich ontfermen over de allerjongste kleuters. ’t Fort was in de jaren zeventig een 6-klassige kleuterschool die te vinden was aan de M.G. Simondsstraat.

In 1977 werd de Johannes Bogermanschool gebouwd en van ’t Fort verhuisden twee kleuterklassen naar de nieuwe school. Deze wijziging luidde meteen het einde in van de functie van zowel het schoolgebouw als van de juf, die op de Bogermanschool hoofdleidster werd.  Ze was daar nog veel te jong voor omdat je in die tijd minimaal 25 jaar moest zijn. Om die reden werd er speciaal ontheffing aangevraagd en aan haar verleend. Heel bijzonder was het om in die tijd als kleuterschool en lagere school in één gebouw te zitten. In 1985 werd de basisschool opgericht en vol trots en met een grote lach op haar gezicht vertelt de juf: ‘Wij werkten al jaren op die manier, dus voor ons veranderde er helemaal niet veel.’  Wel werd juf Stork er in plaats van hoofdleidster adjunct-directeur. Overigens heeft de juf er jaren later voor gekozen om alleen maar leerkracht te zijn: ‘Ik vond en vind het lesgeven namelijk veel te leuk!’ Juf Stork geniet er nu nog steeds van en gaat uitdagingen ook echt niet uit de weg. Na zoveel jaren kleuters stond ze juist in haar laatste schooljaar voor groep 4.

Vrijdag 14 juli zal haar allerlaatste dag zijn als juf van de Johannes Bogermanschool. ‘Het wordt tijd voor andere dingen en je moet stoppen op je hoogtepunt!’ aldus juf Stork. Veel  ‘Gaellemunegers’ zullen bij haar in de klas hebben gezeten. Een aantal ouders van haar huidige leerlingen heeft juf Stork zien komen als kleuter en eveneens in haar groep gehad.  Alle oud-leerlingen, oud-collega’s en andere betrokkenen nodigen we van harte uit om juf Stork een hand te geven tijdens de afscheidsreceptie op donderdag 14 juli van 15.30-18.00 uur. Bij goed weer zal dit afscheid worden gehouden op het schoolplein.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500