Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Slagwerkers Hasselts Fanfare behalen resultaten

Geplaatst op: 12 juni 2016

Begin april namen een kleine 200 leerling-muzikanten uit de provincies Overijssel en Gelderland deel aan de muziektheorie examens in Westenholte. Deze examens waren een opstap naar de afronding van het KNMO-diploma A, B, C of D.

Acht slagwerkers van Hasselts Fanfare hebben hun diploma inmiddels op zak. Zaterdag 4 juni werden de slagwerkers in ‘Ons Gebouw’ aan de Van Haersoltelaan getoetst op het praktijkgedeelte volgens het landelijk raamleerplan. Onder meer technische vaardigheden, ritmische vaardigheden, samenspel en instrumentaal-auditieve toepassing kwamen hierbij aan de orde.

Voor de drumband slaagden Mikulas Beens (A), Nathan Troost en Yari Kijk in de Vegte (B), Rens  Huizing, Jesper van der Klocht, Marcel Koedijk en Thijs Schuurman (C) en slagwerk orkest Frank Beens (C).

Fraaie resultaten van jeugdleden waar Hasselts Fanfare trots op kan zijn.

De dames en heren slagwerkers van de A-drumband worden overigens zaterdag 18 juni aanstaande als gehele groep beoordeeld op een festival, het Marching Music Contest, te Elburg op het Burgemeester Bode Sportpark. Tijdens dit openluchtfestival is het aan de deelnemende groepen de keuze om mee te dingen naar plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen (NK) of niet. Er kan dus voor twee verschillende categorieën ingeschreven worden. De muziekkeuze is vrij, maar moet uiteraard passen bij  het niveau van de deelnemende groep, daarnaast dienen voor plaatsing voor het NK verplichte figuren te worden gemaakt bij dit marsconcours. Drumband Hasselts Fanfare hoopt uiteraard zaterdag weer hoge ogen te scoren en streeft ernaar aan de top te blijven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500