Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters grossieren in goud

Geplaatst op: 12 juni 2016

De Zwartewaterruiters reisden af naar wedstrijden in Meppel en Nieuwleusen. Maar liefst negen combinaties waren onverslaanbaar en wonnen de eerste prijs. Carolien Altena en Lisanne Kanis behaalden twee maal de eerste prijs.

In Meppel werd een spring- en dressuurwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Briëtt Breman ging met Golden Boy van start in de klasse B categorie A/B/C. De combinatie reed naar goede scores van 194 en 188 punten en hiermee won de combinatie de eerste en de derde prijs. In de klasse B categorie D reed Carolien Altena twee mooie proeven met Komeet. Ze behaalde in de eerste proef een mooie score van 200 punten en in de tweede proef een topscore van 225 punten. Met dit resultaat wonnen Carolien en Komeet twee maal de eerste prijs en ontvingen ook een prijs voor beste combinatie van de hele dag. Lisanne Kanis reisde met twee pony’s af naar Meppel. Met Elavsca sprong zij in de klasse B categorie D/E naar een achtste prijs. Met dezelfde pony ging zij ook in de dressuur van start. Met 192,5 punt reden Lisanne en Elavsca naar een mooie tweede prijs in de klasse M1 categorie D/E. Lisanne Kanis debuteerde met Leuns Veld’s Yrian in de klasse L2 categorie D/E. De combinatie reed naar 195 en 201 punten en legde hiermee twee maal beslag op de eerste prijs. Mirthe Bakker was met Larapinta succesvol in de klasse L1 categorie C/D/E. De combinatie reed een goede proef en kreeg 201,5 punt van de jury. Met dit resultaat liet zij de concurrentie achter haar en nam de eerste prijs mee naar huis.

Anne-Jet Harms reed in Meppel haar eerste wedstrijd met haar nieuwe pony Buddha to Buddha. De combinatie sprong in de klasse B categorie D/E naar een mooie punten score van een 8, een 8,5 en een 10! Met deze prestatie legde zij beslag op de eerste prijs. In het tweede parcours nam de combinatie de zesde prijs mee naar huis. Noa Busweiler ging met Pepperboy van start in de klasse B categorie D/E. In het tweede parcours van deze klasse sprong de combinatie naar de eerste prijs in een tijd van 39,95 seconden.

In Nieuwleusen werd een dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd. Erika Henniphof reed hier in de tweede proef van de klasse L1 naar 191 punten met Enouk. Hiermee won zij de eerste prijs. Linda de Bruijn ging met Anouk van start in de gecombineerde klasse M1/M2. De combinatie legde in de tweede proef van deze klasse beslag op de eerste prijs met een mooie score van 209 punten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500