Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meters sneeuw op de Stelvio

Geplaatst op: 14 juni 2016

Het uitzicht tijdens de lunch

De Genemuider ondernemers beleven woensdag ongetwijfeld een aankomst op de Stelvio om nooit meer te vergeten. “Er ligt meters sneeuw op de top…”, zegt Sijmon Eenkhoorn vanuit Hotel Goldrainerhof in Coldrano in de wetenschap dat het witte spul er morgen ook nog ligt. “Gelukkig lijkt het morgen wel de beste dag van de week te worden: ’s ochtends droog, ’s middags regen. Dan hopen we al op de top te zijn en dan nemen we die regen graag op de koop toe.”

De Genemuidenaren vertrokken dinsdagochtend om 04.15 uur uit Genemuiden voor een flinke reis. Vanaf Schiphol vlogen ze naar Munchen en vanuit Zuid-Duitsland ging het per bus door Oostenrijk naar het Duitstalige deel van Italië. “Onderweg hebben we geluncht aan het Resia- of Reschenmeer. Daar staat een kerk midden in het meer. Echt een prachtige plek.”

Rond 16.00 uur arriveerde het gezelschap vervolgens in Goldrainerhof, zo’n 23 kilometer van de Stelvio af. “Een behoorlijke groep deelnemers besloot de benen nog even op te warmen. We hebben in de stromende regen gefietst. Anderen bleven in het hotel. ‘Thuis fiets ik niet in de regen, dus ook hier niet’, klonk het. Morgen zullen ze wel moeten”, weet Eenkhoorn.

Dat gaat gebeuren in vier groepen. Voor 08.00 uur vertrekken de wandelaars, waaronder burgemeester Bilder, naar de voet van de Stelvio. Om 08.45 uur vertrekken de langzame fietsers, waartoe ongeveer de helft van de ondernemers wordt gerekend. Een middelgroep gaat een half uur later van start en om 10.15 vertrekken de snelle fietsers. “Die gaan zelfs vanuit het hotel al op de fiets. Bedoeling is dat we allemaal rond hetzelfde tijdstip boven zijn. Wat dat betreft hebben we geleerd van twee jaar terug. Op de Ventoux zat er wel twee uur verschil tussen de eersten en de laatsten”, aldus Eenkhoorn.

Zelf gaat hij morgen met de langzaamste groep mee. In de wetenschap dat hij de sneeuw moet in fietsen. “Piet van der Sluis is hier al sinds zaterdag en die vertelde vanavond dat er meters sneeuw bovenop liggen. We zullen het wel zien. Ik hoop alleen dat het helder is, zodat je al die haardspeldbochten kunt zien liggen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500