Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers beleven ‘magische’ tocht

Geplaatst op: 15 juni 2016

Burgemeester voltooit de klim naar de Stelvio

“Echt magisch hier”, zegt Sijmon Eenkhoorn vanuit Noord-Italië. Alle OK-ondernemers kwamen woensdag bovenop de Stelvio en ook weer heelhuids beneden. “Het is hier zo ongelooflijk mooi. Dat uitzicht sleept je er af en toe echt doorheen, want de beklimming zelf is loodzwaar”, aldus Eenkhoorn.

Bergen vergelijken is moeilijk, zegt de Genemuidenaar. Maar na Alpe d’ Huez en de Mont Ventoux noemt hij deze tocht toch de zwaarste. “Hij is 24 kilometer lang en daarmee vier kilometer langer dan de Ventoux. Dat lijkt niet veel, maar juist die laatste kilometers zijn zo zwaar. Sommige mensen hebben we bij wijze van spreken de berg op moeten duwen, maar uiteindelijk kwam iedereen boven. Burgemeester Bilder overigens als laatste. Die wandelde in zes uur naar boven. Hij kwam kapot binnen, maar wat een karakter”, zegt Eenkhoorn.

De snelste renners waren in dik twee uur boven, de langzameren deden er meer dan vijf uur over. “Met het weer hebben we het echt getroffen. Vannacht werden mensen nog wakker van de regen, maar vanochtend scheen de zon. Pas toen de laatsten boven kwamen, begon het bovenop te sneeuwen. Toen zijn we snel naar beneden gegaan. Heelhuids gelukkig. Het grootste deel van de groep is zelfs naar het hotel gefietst en dat ligt toch 23 kilometer verderop.”

De OK-ondernemers hebben de tocht overleefd in de wetenschap dat ze al meer dan 40.000 euro voor KiKa hebben opgehaald.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500