Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Parkeerschijf verplicht in centrum Hasselt

Geplaatst op: 15 juni 2016

In het centrum van Hasselt geldt een blauwe parkeerzone. Het gebied is ingericht als een stop en shop gebied. De parkeerduur is maximaal 1 uur en gebruik van een blauwe parkeerschijf is verplicht. Parkeren zonder parkeerschijf en fout parkeren in deze zone levert de komende periode een waarschuwing op.  Vanaf augustus worden boetes uitgedeeld.

De blauwe zone in Hasselt omvat de Nieuwstraat, Hoogstraat, Markt, Ridderstraat en het Burgemeester Royerplein. In de blauwe zone mag men maximaal een uur parkeren. De blauwe parkeerzone is te herkennen aan het bord aan het begin van het parkeergebied en de blauwe streep bij ieder parkeervak. In deze parkeervakken mag alléén worden geparkeerd, wanneer er duidelijk zichtbaar een correct ingestelde parkeerschijf achter de voorruit ligt. Buiten de vakken en op de laad- en los plekken geldt een parkeerverbod.

Samenwerking

De afgelopen maanden is samen met  winkeliers gekeken naar de parkeerproblematiek in het centrum van Hasselt. Deze hebben de gemeente verzocht om handhavend op te treden in de blauwe zone. Met  flyers en posters worden bezoekers van het centrum de komende tijd gewezen op de blauwe zone en de mogelijkheden van lang parkeren. Na een periode van waarschuwen wordt vanaf augustus daadwerkelijk gehandhaafd en worden boetes uitgeschreven.

Parkeermogelijkheden

In Hasselt kunnen inwoners en bezoekers op de volgende plekken lang parkeren:

Gemeentehuis
Grintwal
Rivierboulevard
Van Nahuysweg (eind juli 2016 gereed)
 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500