Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coalitie blij met positief saldo gemeente

Geplaatst op: 16 juni 2016

“Complimenten voor het college”, zegt Tamme Spoelstra (ChristenUnie) in de raadsvergadering van donderdagavond. Hij krijgt bijval van Maarten Slingerland (SGP) en Henk Selles (CDA). Niet zonder reden: voor het eerst in jaren sloot de gemeente een jaar af met een positief resultaat op de begroting. Maar liefst 3,1 miljoen hield de gemeente in totaal over.

De ChristenUnie-voorman waarschuwde echter voor te vroeg juichen: “Een zwaluw maakt nog geen zomer.” Maar de nodige tamtam was er al, volgens PvdA-raadslid Klaas Eenkhoorn: “Het college liep al flink voor de muziek uit. We wisten amper iets en het was al in alle kranten te lezen. Een beetje naïef, vinden wij.” Want de overgebleven gelden kwamen wel ergens vandaan: “De burger wordt als melkkoe gebruikt. Laten we hopen dat hij het hoofd niet laat hangen wanneer op hem beroep wordt gedaan wat betreft burgerparticipatie.”

De gemeente hield van het zorgbudget (Sociaal Domein) 1,2 miljoen over. Volgens wethouder Knol kan dit in de toekomst gebruikt worden voor tegenvallers, die er ongetwijfeld zullen zijn. Op de vraag van raadslid Henk Selles (CDA) of er met het niet gebruiken van 52.000 van de 80.000 euro voor huishoudelijke hulp mensen tekortgedaan zijn, antwoordt wethouder Visserman negatief. Overigens meldt die ‘nog steeds heel blij te zijn dat we heel veel burgers hebben die zich, middels een burgerinitiatief, in willen zetten om hun leefomgeving te verbeteren.’

Dat de gemeente het inmiddels op een akkoordje heeft gegooid met de Stichting Zwembaden Zwartewaterland ‘bevreemdt’ raadslid Roel Withaar van Gemeentebelangen. Hij had gedacht dat dit voor de rechtbank uitgevochten zou worden. Visserman stelde hem gerust: bij het aangaan van de overeenkomst was een en ander niet goed gegaan. “Dat proberen we nu op een goede wijze af te handelen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500