Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aanmelden voor grastoernooi kan nog net

Geplaatst op: 17 juni 2016

Gert Jan van den Berg in gesprek met Gijs van Dalfsen

Zestien teams hebben zich voorlopig opgegeven voor het grote grastoernooi van Ruutvoorn op de Greente van volgende week zaterdag. Stiekem hopen ze bij de volleybalvereniging op meer deelnemers. Teams kunnen zich nog tot morgen aanmelden via ruutvoorngrastoernooi@ziggo.nl. Gijs van Dalfsen zit in de organisatie en vertelde donderdag in het Genemuiden Actueel Sportcafé over het toernooi.

Van Dalfsen droomde vooraf een beetje van een soortgelijk evenement in Twello. “Daar gingen we na afloop van het seizoen met veel teams naartoe. Het was een soort dorpsfeest. Op 68 volleybalvelden werd gespeeld. Dat was elk jaar fantastisch”, aldus Van Dalfsen. Het grastoernooi is onderdeel van het 65-jarig bestaan van Ruutvoorn. “Foutje eigenlijk….we zijn opgericht in 1950 en dus bestaan we dit jaar 66 jaar”, glimlachte Van Dalfsen.

Het jaar is er vast niet minder om. De vereniging heeft al een groot feest achter de rug en het grastoernooi moet daarop het vervolg zijn. Een ook nog geplande wedstrijd van het Nederlands zitvolleybalteam tegen een eredivisieploeg gaat niet door. “We waren bezig met Landstede Zwolle, maar dat ging failliet. Toen heb ik contact gezocht met Apeldoorn, maar de komst daarvan kunnen we gewoon niet betalen.”

Van Dalfsen, door presentator Gert Jan van den Berg ‘het icoon van het Genemuider volleybal’ genoemd, keek nog eens terug op 66 jaar Ruutvoorn. In de hoogtijdagen zat de oude Overtoom vol. Supporters van Sportclub Genemuiden fietsten zaterdagmiddag om 16.15 uur snel naar de Overtoom om Ruutvoorn niet te hoeven missen. “Zelfs spelers als Harm van Dijk, Henk Buitink en Koen Roeten kleedden zich vlug om en stonden hier te kijken. Mensen verdrongen zich om de beste plek. Terwijl we eigenlijk helemaal niet op zo’n hoog niveau speelden: de dames van nu spelen hoger dan wij toen.”

Het moet met de magie van de oude Overtoom te maken hebben. “Voordeel van die zaal was dat het publiek langs de lange zijde kon kijken. Ze dronken een biertje, rookten een sigaretje. Die gezelligheid was met de nieuwe sporthal een beetje weg. Toen was alleen de evaluatie nog gezellig”, glimlacht Van Dalfsen. Een herenteam heeft Ruutvoorn ondertussen niet meer. “Probleem is al tijden dat we de jeugd niet kunnen vasthouden. We hebben al veel goede spelers aan Groningen verloren. Die gingen daar dan studeren. Een tijd hebben we zelfs een sponsor gezocht voor de benzinekosten…vroeger kwamen jongens drie keer in de week terug om te trainen en te spelen.”

Toch zit er nu een aardig jongensteam aan te komen. “En vergeet niet dat de dames echt goed volleybal spelen op landelijk niveau. Bovendien hebben we een behoorlijk aantal recreanten. Volleybal is een prachtige teamsport en we hebben zeker toekomst. Lastig zijn soms wel de tijden. We speelden wel eens om 22.00 uur in Vledder. De evaluatie moet je nooit overslaan en dus was je om 01.30 uur thuis. Als je dan een baan hebt…”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500