Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Agnieten-leerlingen naar Maan

Geplaatst op: 17 juni 2016

Leerlingen van 35 middelbare scholen zamelden samen 458.854 euro in voor goed onderwijs voor jongeren in Ghana. Het Agnieten College in Zwartsluis was een van de scholen die veel actie heeft gevoerd om het bedrag bij elkaar te krijgen én als dank een speciaal concert kreeg van Maan. 

Lynn Mondria zag in februari met eigen ogen hoe hard hulp voor onderwijs nodig is. Samen met de leerlingen van het Agnieten College voerden ze actie en haalden ze ruim 17.500 euro op.

Bedankconcert

Maan gaf woensdag 8 juni een speciaal concert om de actievoerders te bedanken. Het concert vond plaats bij de Holland Evenementen Groep in Zoelen die haar locatie gratis ter beschikking stelde. Ook de medewerkers hielpen uit eigen beweging mee.

Betere lessen in Ghana

De opbrengst van de scholen wordt door Edukans besteed om het onderwijs in Ghana te verbeteren. Het onderwijs in dit land is er vaak slecht aan toe. Veel kinderen ronden de basisschool niet eens af. Meisjes stoppen vaak vroegtijdig, door uithuwelijking of tienerzwangerschappen. Door het opzetten van STER-scholen zorgt Edukans ervoor dat de scholen in Ghana ook goéde scholen zijn. Ook overtuigt Edukans ouders van de noodzaak van goed onderwijs voor hun kind.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500