Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dirk Muis speelt graag voor ‘echte dorpsclubs’

Geplaatst op: 17 juni 2016

Dirk Muis kijkt uit naar zijn tijd in Genemuiden

Dirk Muis speelt komend seizoen voor Sportclub Genemuiden. De inwoner van Hardenberg speelt graag bij ‘dorpsclubs’ waar gemoedelijkheid en drang naar prestaties samengaan. “Met kritisch publiek heb ik geen enkel probleem. Dat haalt alleen maar het beste in je boven”, zegt Muis in het Genemuiden Actueel Sportcafé.

Muis speelde de afgelopen vijf jaar voor Berkum, in zijn ogen ook een echte dorpsclub. “Ik heb daar een prachtige tijd gehad en mocht ook aanvoerder zijn. Berkum is als het ware tegen Zwolle aangeplakt, de sfeer is er dorps. Daarbij voel ik me thuis. Ik denk dat dit in Genemuiden ook zo zal zijn. De streek ken ik goed. Mijn vriendin komt uit Hasselt en met HHC heb ik hier natuurlijk ook gevoetbald.”

Want Muis, in het dagelijks leven Docent Economie aan het Greijdanus College, is een product van de topclub uit Hardenberg. “Ik debuteerde op mijn 16e al in het eerste elftal en speelde op jonge leeftijd al relatief veel wedstrijden. Toch lukte het niet om uit te groeien tot een vaste waarde. In het centrum stonden Vincent Voshaar en Edwin Starke die het enorm goed deden. HHC blijft een geweldige club en lijkt qua organisatie op een betaald voetbalclub. Een bewuste keuze en ambitie die fantastisch uitpakt, maar als jeugdspeler wordt het daardoor alleen maar moeilijker om de stap te maken. Persoonlijk vind ik dat jammer, want je moet in mijn beleving oppassen dat je de eigen identiteit behoudt.”

Daardoor belandde Muis uiteindelijk in Berkum en kiest hij nu voor Sportclub Genemuiden. “Een club met veel trouwe supporters die verzorgd voetbal speelt. Dat spreekt me aan, al vind ik dat je de mouwen moet opstropen als dat nodig is. Zo’n speler wil ik zeker zijn. Dat hoort ook wel bij Genemuiden. Met HHC stonden we hier ooit met 0-2 voor, maar op karakter kwam Genemuiden terug tot 2-2.”

Muis houdt van clubs waar veel eigen jongens spelen. Hij weet dat er juist veel Genemuidenaren zijn vertrokken. “Ik heb onder meer met Arjan Kolk, met wie ik bij Berkum speelde, en Freek van den Berg gebeld. Je vraagt je toch af wat er speelt. Maar ik heb een goede uitleg gekregen. Ik heb in ieder geval veel zin in voetballen voor Genemuiden. Mijn verwachtingen? Tja, dan kan ik alle clichés wel opsommen, maar ik vind dat wij om de bovenste plaatsen moeten spelen. Dat is Sportclub natuurlijk ook aan zijn stand en gezien de afgelopen jaren verplicht.”

Afgelopen seizoen kwam dat absoluut niet uit de verf. Genemuiden vocht tegen degradatie en bracht Dirk Muis daarmee bijna in een merkwaardige situatie. “Op een gegeven moment stond Sportclub elfde en wij met Berkum op een nacompetitieplek. Dan zouden we tegen elkaar om een plek in de hoofdklasse hebben moeten vechten. In Berkum werd ik daar al op aangesproken. Gelukkig is het daar niet van gekomen. Ik heb veel vertrouwen en zin in het nieuwe seizoen.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500