Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rustig weekendweer

Geplaatst op: 17 juni 2016

(door John Poot) Afgelopen week hebben we te maken gehad met ‘het nieuwe klimaat’ , waarbij flinke regenbuien eerder regelmaat zullen zijn dan uitzondering. Op sommige plekken zal heel veel neerslag vallen op andere plekken juist weer weinig.  Dit heeft te maken met de opwarming van de aarde door menselijk toedoen.

Het komend weekend wordt het geleidelijk rustiger, dat heeft te maken met een hogedrukgebied in onze omgeving die voor rustig en vriendelijk weer gaat zorgen.

Zaterdag is het eerst nog droog en kan de zon nog even te zien zijn. In de loop van de dag trekken er buien van west naar oost over het land waarbij het zwaartepunt vooral in het oosten ligt. Dus veel regen verwacht ik zaterdag niet. De wind komt uit een noordwestelijke richting en is matig een windkracht 4.

Zondag is de invloed van het hogedrukgebied merkbaar. In de ochtend kan er nog wat bewolking zijn maar vanuit het westen komen brede opklaringen en krijgt de zon veel ruimte, de wind is zwak tot matig een windkracht 3. De temperatuur is rond de 18 graden.

De dagen erna komt de wind uit het zuidwesten en wordt er warme lucht aangevoerd en is er ruimte voor de zon, wel kan er dan een bui ontstaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500