Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP bezorgd over verkeer op de Kaai

Geplaatst op: 20 juni 2016

De SGP Zwartewaterland maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van zowel de Oosterkaai als de Westerkaai. Op beide wegen is het druk en rijden automobilisten volgens de SGP regelmatig ge snel. “De verkeersveiligheid is er vaak ver te zoeken. Het levert een onrustig beeld op voor het centrum van Genemuiden en ¬†belangrijker nog: verkeersonveilige situaties. Diverse verontruste burgers hebben zich gemeld bij de fractie met vragen c.q. klachten over deze situatie”, aldus de SGP.

De fractie van de SGP heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W. De ingezette renovaties in Genemuiden zullen worden vervolgd met een verdere renovatie van het centrum van Genemuiden. Onder andere door de renovatie van de zogenoemde Kop van de Haven. De SGP stelt voor om, gelijk met deze renovaties, ook de verkeersveiligheid in dit gebied te verbeteren.

De SGP wil er bij het College op aandringen om na te denken over preventieve maatregelen die kosten, overlast en het belangrijkste: ongevallen in de nabije toekomst zoveel mogelijk kunnen voorkomen.  Gezien de werkzaamheden die op de planning staan vindt de SGP het gemiste kans als hier niet tegelijkertijd wat aan gedaan zou kunnen worden.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “SGP bezorgd over verkeer op de Kaai

 1. Karel schreef:

  Levensgevaarlijk, bezorgd….
  Termen die op al het verkeer in Genemuiden van toepassing zijn. Neem de kaai…het auto verkeer raast je inderdaad voorbij, het industrieterrein …ook hier ben je je leven niet zeker als automobilist of fietser. Heftrucks denderen zowel links als rechts voorbij en de chauffeur kijkt je aan met een blik van: wat doe je hier, Langestraat….met de uitstallingen van de winkeliers op de stoep weet je als fietser en als voorganger niet waar je nog relatief veilig bent.
  Kortom: er is voldoende om bezorgd over te zijn.

 2. Geert Kolk schreef:

  Koos ik weet niet of je op de Westerkaai woont ?
  Wij wel en de wordt behoorlijk hard gereden ,dat komt door dat er een veel te lage drempels bij de Groene Lantaarn
  Vanaf daar geeft met behoorlijk gas, de meeste auto’s remmen amper bij de drempel bij Schipprs Welvaren omdat deze drempel helemaal niks voorstelt
  Het zou mooi zijn als er een vernauwing komt ( soort sluis )

  Geert Kolk

 3. koos schreef:

  is dat niet wat overdreven? Juist door de drukte moet iedereen wel rustig rijden. Het kruispunt oosterbrugstraat is voor het uit de oosterbrugstraat komend verkeer onoverzichtelijk en de T-kruising voor de Groene lantaarn rechtsaf veel te krap. Daarbij denk ik ook dat het verkeer vanaf de Greente straks ook meer door oud Genemuiden zal rijden als de weg door Tag west klaar komt en de wijk vol bewoond wordt. Dat wordt een levensgevaarlijke, kind-onvriendelijke route.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500