Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ambitie Wouter van der Molen nog niet gedoofd

Geplaatst op: 22 juni 2016

Wouter van der Molen heeft dertig jaren achter zijn naam gestaan, maar zijn ambitie als voetballer is nog niet gedoofd, vertelde de inwoner van Almere in het Genemuiden Actueel Sportcafé. “Ik wil komend seizoen lekker voetballen, maar dat betekent voor mij ook zo hoog mogelijk eindigen. Als je aan een seizoen begint moet je gewoon kampioen willen worden toch?”

De ervaren speler hield afgelopen maanden de resultaten van Genemuiden goed in de gaten. Hij zag dat de ploeg zwaar in moeilijkheden raakte. “En dat verraste me eigenlijk. Ik had ze uit bij Flevo Boys gezien. Toen speelden ze heel goed en verzorgd voetbal en waren ze veel beter dan Flevo Boys, maar na een tegenslag ging het helemaal mis. Ik heb begrepen dat dit het verhaal van het seizoen is. Het werd billenknijpen op het einde.”

Als Genemuiden gedegradeerd zou zijn, had Van der Molen niet naar een andere club uitgekeken. “Nee, een man, een man, een woord, een woord. Het is me wel eens eerder overkomen dat een club waar ik speelde degradeerde. Met Genemuiden was ik ook gewoon eerste klasse gaan spelen, al ben ik natuurlijk blij dat ze erin bleven. Ik wil gewoon nog zo hoog mogelijk spelen. Daarom is voetballen in mijn woonplaats geen optie. Daar speelt geen club op een aardig niveau.”

Van der Molen zocht sowieso zijn heil vaak buiten Almere. Hij speelde wel tien jaar bij de BVO-organisatie in zijn woonplaats, maar werd daarna een heuse voetbalnomade. ‘Een clubhopper’, daagde presentator Gert Jan van den Berg de polderbewoner uit. Van der Molen kon dat niet bekennen, al verkast hij niet bewust regelmatig. “Ik heb aan het betaalde voetbal gekozen en het uiteindelijk niet gered, ook wel door wat pech. Dan kom je in de top van het amateurvoetbal terecht, maar voor een deel was dat ook mijn werk. Voor 100 euro extra verkas ik echt niet zomaar. Financiën zijn ook niet mijn drijfveer. Maar als je echt een heel goed aanbod krijgt, ga je er over nadenken. Zo werkt het in het bedrijfsleven toch ook? Bovendien: ik heb ook een vrouw en kind thuis zitten.”

Na een merkwaardig jaar, waarin VVA failliet ging, wil Van der Molen nu vooral weer lekker spelen. Hij heeft er vertrouwen in dat Genemuiden daarvoor een geschikte club is. “Natuurlijk, Genemuiden is een grote naam in het amateurvoetbal. In Almere en zelfs Amsterdam kent iedereen deze club. Daarom heb ik veel zin in deze uitdaging. Ik kan op meerdere posities uit de voeten, maar het liefst speel ik controlerend op het middenveld, met de punt naar achteren. Dat vind ik zelf mijn beste plek.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Ambitie Wouter van der Molen nog niet gedoofd

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500