Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn start nieuwe traditie met grasvolleybal

Geplaatst op: 25 juni 2016

Het is het begin van een traditie, denkt Gijs van Dalfsen. Ruutvoorn organiseert voor de eerste keer een grasvolleybaltoernooi, dat vandaag plaatsvindt bij de vijver op de Greente. “Mooie sfeertje hier toch?”, lacht Van Dalfsen, die het prima naar zijn zin heeft.

Diverse buurtverenigingen, bedrijven en Ruutvoornteams doen vandaag mee, met een totaal van twintig teams bestaande uit prestatie- en recreatieploegen. “Graag hadden we er meer gehad”, zegt Van Dalfsen, die hoopt dat dat de volgende keer dan komt.

Om 11 uur ‘sloeg’ wethouder Knol het toernooi van start, dat vandaag profiteert van het weer. “Volleybal speel je normaliter in een grote doos met ideale weersomstandigheden”, zegt Knol. “Ik vind het schitterend dat jullie het nu eens anders doen.”

Dat hij de opening verricht, ligt in het feit dat de burgemeester en de collega-wethouders vandaag andere verplichtingen hebben. “Toen waren alle ogen op mij gericht. En ik heb dan wel niet de portefeuille sport, maar ik denk dat ik van het college wel de meeste uren sportief actief bezig ben. En dat dan niet met volleybal, maar op de racefiets.” Toch was er een overlap in de portefeuille: “Ik ben verantwoordelijk voor de ‘participatiewet’ en dat betekent: iedereen hoort erbij. En dat is vandaag ook zo.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500