Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub toont de nieuwe gezichten

Geplaatst op: 25 juni 2016

Sportclub Genemuiden presenteerde zaterdag haar nieuwe aanwinsten en die mogen vanmiddag ook meteen aan de bak. Jannes Mulder praatte het geheel aan elkaar. “Met voetbal heb ik niet zoveel, maar als ik in Genemuiden ben wint er altijd één. Dat betekent dat het kampioenschap al voor 99 procent binnen is…”, begon de schaats- en wielerspeaker uit Steenwijk zijn betoog.

Zo makkelijk zal dat niet worden, weet iedereen bij Sportclub. De selectie is leeggelopen en daarvoor terug komen vier jongens van buitenaf en de nodige jeugdspelers. De selectie lijkt op voorhand nog wat dun, maar dat geeft de jeugd mogelijk kansen, zei Rick van Dalfsen. “Ik ga er vanuit dat ik mijn wedstrijden in het tweede ga spelen, maar mogelijk kan ik minuten maken in het eerste. De selectie is niet zo groot, dus je weet maar nooit.”

Van Dalfsen is met Frank Jansen en Rick Doorn doorgedrongen tot de eerste selectie. Jonge jongens met een voetballeven voor zich. “Ik hoop dat ik veel leer van de ervaren jongens en op termijn doorgroei tot een basisspeler”, noemt Frank Jansen dat bijvoorbeeld.

Ook nieuw in de selectie is Frank Kuurman. Hij speelde afgelopen seizoen bij het tweede, maar de ex-speler van Staphorst, Alcides, MSC en Cambuur is nu overgeheveld naar de eerste selectie. Daarin sloot hij het seizoen ook al af. Pikant detail is dat Kuurman al eens onder de nieuwe trainer Jan van Raalte speelde. “Twee seizoenen en het laatste half jaar daarvan was geen succes. Ik speelde weinig en verloor de motivatie. Ik had geen zin meer om vier keer in de week naar Staphorst te rijden. Toen heb ik me bij Genemuiden aangemeld. Ik woon hier ondertussen ook”, aldus Kuurman.

Echt nieuw bij Genemuiden zijn Omar Kavak, Wouter van der Molen, Dirk Muis en Danny Menting. De laatste speler ontbrak zaterdag vanwege griep op de persdag. Van der Molen en Muis stelden zich onlangs al uitgebreid voor in het Genemuiden Actueel Sportcafé. Omar Kavak kon zaterdag niet wachten tot hij zich kon presenteren. Net zoals de andere aankopen kwam hij in een sjieke wagen van Pouw het terrein op rijden. Kavak toeterde al op het parkeerterrein, terwijl Muis nog in gesprek was met Mulder. “Sorry, ik kwam een beetje fanatiek aanrijden”, lachte de inwoner van Zuidlaren.

Hij speelde in het verleden bij onder meer Heracles, PKC, WKE, Emmen en Go Ahead Eagles. Het afgelopen half jaar stond hij in de spits bij SVZW. “Of ik een voetbalnomade ben? Volgens mij niet, maar soms komen er dingen op je pad”, aldus de man die in het dagelijks leven in de horeca werkt. “Mijn vader heeft een eigen bedrijf en daar help ik mee. Op vrijdagavond lig ik op tijd op bed hoor…”, kon Kavak de aanwezigen gerust stellen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500