Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwemmers halen A, B of C

Geplaatst op: 25 juni 2016

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag zover. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen.

Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

Dit zijn de geslaagden voor diploma A: Daan van Gelder, Dex van Lente, Dylan Schaap, Ilse Booij, Joanne Knoll, Joshua Knoll, Luke Herbrink, Milan van den Berg, Niels rietman, Pepijn Deceuninck, Robin Venema, Ruby van Sas.

Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor diploma B: Albert Westhoff, Anouk Heutink, Corianne Beens, Daan Penterman, Deon Meuleman, Evi Flier, Jade Kluiver, Jennelien van der Kerke, Jesse Brinkman, Juul Breman, Laureen van der Pligt, Leonie Oudenaarden, Lieke Pleijsier, Luca van Dam, Martijn Rook, Mathilde van der Vlist, Maud ter Horst, Michella Schenkel, Naomi van der Roest, Noa Bouwers, Rachel Paas, Robert Rundervoort, Roy Meuleman, Sander Voorhorst, Sem Boschman, Tessa Nijsingh, Yael Boer.

Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze  in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor C:Hannah van Dijk, Lieke Jordens, Thomas Havelaar, Rixt Bosman, Mirthe Bakker, Manou Schuurman, Levi Drost, Joron Brouwer, Bente van der Steeg, Beertje Peute, Alissa van Dijk, Levi Lok, Aline Vaandering, Joan Breman, Gerben Timmerman, Wesley van der Sluis, Joran Sollie.

zwema zwemb

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500