Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alvast even naar de ‘grote’ school

Geplaatst op: 29 juni 2016

Leuk en ook wel een beetje spannend! Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Veel kinderen in Nederland maken na de zomervakantie de overstap naar een nieuwe school. Zo ook de achtstegroepers van de basisscholen uit de omgeving van Zwartsluis.

Op woensdagmiddag 29 juni werd er een kennismakingsmiddag georganiseerd op het Agnieten College. Zo konden de toekomstige brugklassers alvast kennis maken met hun nieuwe klasgenoten en de mentor. Ook was er per klas een juniormentor aanwezig om de nieuwe leerlingen te verwelkomen. Een juniormentor is een leerling uit het derde leerjaar die de school al goed kent en daarom de nieuwe leerlingen wegwijs kan maken op hun nieuwe school.

In de nieuwe klas werden kennismakingsspelletjes gedaan en vertelde de mentor en juniormentor alvast wat handige informatie over de school. ‘’Ik vind het een beetje spannend, maar ik heb er vooral zin in’’. ‘’Fijn dat ik al weet bij wie ik in de klas zit’’, zeggen twee nieuwe brugklassers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500