Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Openbaar groen onder de loep

Geplaatst op: 29 juni 2016

Binnenkort verschijnt een onderzoek waaruit moet blijken hoe het openbaar groen in Zwartewaterland erbij ligt. Enkele jaren terug bezuinigde de gemeente flink op het onderhoud. De keuze is toen gemaakt om voor ‘matig onderhoud’ te kiezen. Dat leverde de afgelopen jaren wel behoorlijk wat klachten op.

De gemeente heeft daar op verschillende manieren op gereageerd. Zo zijn burgers meer betrokken bij het onderhoud. Op verschillende plekken hebben buurtbewoners het onderhoud van perkjes overgenomen. Ook heeft het college meer prioriteit gegeven aan wegen waar veel verkeer en toeristen langskomen. Ook bij de entree van de kernen is bijvoorbeeld extra gemaaid.

Momenteel onderzoekt het college of het onkruidresten kan opruimen. Ook daarover komen verschillende klachten binnen. Burgemeester en wethouders willen duidelijk hebben wat die opruimacties kosten. Deze zomer verschijnt uiteindelijk een rapport waaruit moet blijken hoe de keuze voor ‘matig onderhoud’ heeft uitgepakt. Met dat terugschroeven van het onderhoudsbudget bespaart de gemeente jaarlijks overigens 283.000 euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen

6 thoughts on “Openbaar groen onder de loep

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500