Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Openbaar groen onder de loep

Geplaatst op: 29 juni 2016

Binnenkort verschijnt een onderzoek waaruit moet blijken hoe het openbaar groen in Zwartewaterland erbij ligt. Enkele jaren terug bezuinigde de gemeente flink op het onderhoud. De keuze is toen gemaakt om voor ‘matig onderhoud’ te kiezen. Dat leverde de afgelopen jaren wel behoorlijk wat klachten op.

De gemeente heeft daar op verschillende manieren op gereageerd. Zo zijn burgers meer betrokken bij het onderhoud. Op verschillende plekken hebben buurtbewoners het onderhoud van perkjes overgenomen. Ook heeft het college meer prioriteit gegeven aan wegen waar veel verkeer en toeristen langskomen. Ook bij de entree van de kernen is bijvoorbeeld extra gemaaid.

Momenteel onderzoekt het college of het onkruidresten kan opruimen. Ook daarover komen verschillende klachten binnen. Burgemeester en wethouders willen duidelijk hebben wat die opruimacties kosten. Deze zomer verschijnt uiteindelijk een rapport waaruit moet blijken hoe de keuze voor ‘matig onderhoud’ heeft uitgepakt. Met dat terugschroeven van het onderhoudsbudget bespaart de gemeente jaarlijks overigens 283.000 euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen

6 thoughts on “Openbaar groen onder de loep

 1. Jan Willem schreef:

  Volgens mij moeten mensen in de bijstand sinds dit jaar verplicht een tegenprestatie leveren. Het lijkt mij een goed plan om deze mensen in het kader van reïntegratie helpen om de groenvoorziening in onze gemeente op peil te houDen. Uiteraard alleen als dit lichamelijk mogelijk is.

 2. Koos schreef:

  Misschien een idee om het “onkruidprobleem” op te lossen:
  Als de gemeente een nieuwe belasting in zou voeren op het parkeren van bedrijfsbusjes in woonwijken, elke avond en hele weekenden weer, dan kan het geld dat daarmee vrijkomt gestoken worden in het onkruidvrij houden van dezelfde wijken. Lost de ‘vervuiling’ van al die busjes niet op maar de onkruidvervuiling wel!

 3. Ronald van Dijk schreef:

  Je ziet in sommige speeltuinen wel eens een maïsdoolhof.Misschien binnenkort een onkruiddoolhof in Genemuiden ,en wel bij mij voor de deur.Gezellig.

 4. G schreef:

  Op de begraafplaats alles netjes achter laten zou ook geen overbodige luxe zijn, het is soms net of het vrijdagmiddag de dag vol laat maar liggen de bende, maandag weer een dag. Jammer dat daar op bezuinigd wordt of is dat het personeel dat het weinig intereseert dat je daar in het weekend komt en daar zo’n bende aantreft.

 5. Hil schreef:

  De bermsloot eens een keer uitbaggeren zou ook wel tijd worden staat krap aan 30 cm water

 6. Sylvia schreef:

  Het perkje voor schilder Buitink in de pr. Beatrixstraat ligt er bedroevend bij .
  Vorig jaar wilde wij als bewoners het zelf doen ,maar de struiken zijn zo verwilderd dat je er niet eens met normaal gereedschap er door komt

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500