Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weer wisselvallig weekeinde

Geplaatst op: 1 juli 2016

(door John Poot) Een lagedrukgebied bevindt zich boven het zeegebied tussen IJsland en Schotland. Daardoor ontstaat er een zuidwestelijke stroming die vochtige lucht aanvoert. Een golvend koufront dat zich uitstrekt van Denemarken naar Het Kanaal ligt boven het noordwesten van Nederland en die trekt richting Duitsland waardoor we in wat koudere lucht zitten.

Vanavond wordt het vanuit het westen droger en ontstaan er opklaringen. Tot die tijd kan er nog regen vallen. Zaterdagochtend is het droog en is de zon regelmatig te zien. In de middag en avond kunnen er weer buien ontstaan en is een klap onweer niet uitgesloten. De temperatuur zal in de middag rond de 17 a 18 graden zijn en dat is vrij koel voor de tijd van het jaar. Er staat zaterdag vrij veel wind een windkracht 4 tot 5 uit zuidwestelijke richting.

Zondag staat er minder wind een windkracht 3 tot 4, maar geheel droog zal het niet zijn. Er kunnen die dag toch buien ontstaan maar de zon laat zich ook met enige regelmaat zien zijn. De dagen erna zullen wisselvallig verlopen, met temperaturen iets binnen normaal.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500