Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corné Boender kampioen van DCG

Geplaatst op: 1 juli 2016

Corné Boender uit Zwartsluis pakte donderdagavond de titel bij Dartclub Genemuiden. Na 25 weken zwoegen en harken speelden de leden de finaleavond van de clubkampioenschappen. Vier finalisten namen het tegen elkaar op.

Nieuwkomer en torenhoog favoriet Corné Boender deed dit seizoen voor het eerst mee. De speler van eredivisieteam Albatros 1  zou wel “even” kampioen worden, en ja dat werd hij. Na ongeslagen eerste te worden in de poule wist hij op de finaleavond te winnen van Ruud van Dijk (4-0 kwartfinale) en Christian Potters (5-3 halve finale).

Daarna mocht hij het op nemen tegen Eric Eenkhoorn in de finale, die in de finale was gekomen door de winnen van Andre vd Vreugde (4-3 kwartfinale) en Alwin van lente (5-4 halve finale). Beide wedstrijden stond Eenkhoorn 1-3 achter en wist tegen vd Vreugde zelfs 6 matchdarts te overleven.

De finale begon eenzijdig. Boender gooide goede scores en wist vrij eenvoudig weg te lopen naar een 3-0 voorsprong, maar toen was het de beurt aan Eenkhoorn die er een schepje bovenop deed en mede door 2 180 scores de stand terug bracht tot 3-3. Het werd nog 4-4, maar toen was het Boender die het heft in handen nam en niet meer los liet en uitliep naar een 6-4 overwinning.

Hoogste finish was dit seizoen voor Niesjen Oostwoud met 154. Meeste 180 scores werden gegooid door Boender 7x gevolgd door Eenkhoorn met 5 3e werd Alwin van lente en 4e Christian Potters

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500