Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider inbreng bij Sunday Sessions

Geplaatst op: 3 juli 2016

Foto's Jan van Kleef

In het dorpshuis van Sint Jansklooster vond zaterdag de finale van de Sunday Sessions plaats. Veel zangers en zangeressen uit de regio deden mee aan het evenement van Barbara Lok. Marissa Dijkstra uit Genemuiden won ook een prijs. De avond werd gepresenteerd door Harma Beens en burgemeester Bilder zat in de jury.

Die was vooraf verrast door de grote opkomst van het publiek. “Te weinig stembiljetten…”, klinkt het licht gestresst voor 20.00 uur. De zaal zit dan al goed vol. De aanwezigen genieten van alle optredens van leerlingen van Barbara Lok, die uit onder meer Genemuiden, Meppel, Emmeloord, Vollenhove en veel uit Zwartsluis komen. Ze zetten verrassende en soms ontroerende optredens neer. “Niet alles is zuiver, maar het gaat ons om wat binnenkomt. Wie ons echt weet te raken”, zegt jurylid Lucie de Lange, die met collega’s Aletta Jansen en burgemeester Bilder een eindoordeel moet geven over het gebodene.

Het valt Jansen op dat alle zangers en zangeressen zoveel plezier uitstralen. Ze dicht het toe aan het talent van Barbara Lok. De meeste deelnemers zingen dan ook puur voor hun plezier. Marloes Holster heeft wat meer ambitie, zegt ze op het podium. Ze heeft voor het komende voorjaar Podium Lokaal van Barbara Lok afgehuurd voor een theatervoorstelling. Dat moet de start zijn van een carrièreswitch voor de maatschappelijk werkster. “En er zijn al dertien kaarten verkocht…”, klinkt het.

Na een lange avond komt de jury uiteindelijk het podium op met de uitslag. Marissa Dijkstra uit Genemuiden is eerste in de categorie tot 21. Zij zingt een fraaie versie van Running van Beyonce. Ineke Heelsma wint bij de 21plussers en het trio Volle Mep wint bij de groepen. Het publiek stemt anders. Jeanet en Wim winnen bij de groepen, Yaniek Willems bij de categorie tot 21 jaar en Mariëlle Offenberg bij de 21-plussers.

Een nieuw seizoen Sunday Sessions, met de finale ongetwijfeld opnieuw op zaterdag, begint in september.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500