Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Evenveel zwemmers doen vierdaagse

Geplaatst op: 5 juli 2016

340 sportievelingen doen dit jaar mee met de zwemvierdaagse. Dat zijn er net zoveel als vorig jaar, volgens Ans Naberman. “We hadden op meer gehoopt, maar er is zoveel hier in Genemuiden”, merkt ze op. “Daarom zeggen we er nu ook bij dat mensen de baantjes ook in drie dagen kunnen zwemmen als ze een dag niet kunnen.” 

De baantjes van de vierde dag kunnen ze dan verdelen over de andere dagen. “Misschien weten sommige mensen dat niet en blijven ze daarom thuis.”

Andere mensen blijven steevast komen. De man die vorig jaar het vaakst had meegedaan (38 keer) doet dit jaar voor de 39e keer mee. “Er is dus niemand meer van het eerste uur, want dit is de 41e keer”, zegt Naberman. Ook is er iemand van boven de 70 die meezwemt, een groot verschil met de jongste die nog maar vier jaar is. “Jonger kan ook bijna niet”, lacht Naberman.

Nieuw dit jaar is het muntjesduiken. op donderdag. “We gooien dan vijfcentmuntjes in het water. Daarna gaan we per leeftijdsgroep duiken, iemand van 5 jaar komt dus niet samen met iemand van 15. Eerst is het voor de kleintjes in het kleine bad, misschien gaan we daarna in het grote bad”, vertelt Naberman. “Want het is in principe voor iedereen. Dus ook voor zeventigplussers.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500