Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leger des Heils biedt bezoekers onbevooroordeeld een plek

Geplaatst op: 6 juli 2016

Wethouder Knol opende woensdagmiddag het nieuwe Inloophuis van het Leger des Heils aan de Kruisstraat. In zeven dagen tijd toverden vrijwilligers het voormalige atelier om tot een ontmoetingsplek. “In de hoop dat mensen hier een nieuwe afslag weten te vinden”, zei ‘legerleider’ Aalt Fikse bij de opening.

Gastvrij, onbevooroordeeld en een huis bieden. Zomaar wat termen die Fikse woensdag in zijn mond nam. Ze horen bij het Leger des Heils. “Gastvrijheid is belangrijk, zonder dat je het weet herberg je engelen”, verweest Fikse naar een Bijbeltekst. “Misschien ontvangen wij op deze locatie wel potentiële engelen. Dit is een plek waar mensen kunnen zijn wie ze zijn, waar ze onbevooroordeeld worden ontvangen.”

Daarin schuilt ook volgens wethouder Knol de kracht van het Leger. “Je vraagt je af of er in Genemuiden een plek is voor het Leger des Heils. Hier is de betrokkenheid bij de kerk immers al groot. Een blik op de website laat al zien dat het Leger veel meer is. Op een hele laagdrempelige manier helpen ze mensen reïntegreren, ondersteunen ze jongeren en dragen ze veel kennis over.”

Fikse dankte in zijn openingswoorden alle vrijwilligers en het Genemuider bedrijfsleven dat veel ondersteuning heeft geboden. Hij gaf Knol uiteindelijk twee versleten schoenen waarmee de wethouder de openingshandeling moest verrichten. Uiteraard schoenen met symbolische waarde. “Voordat je het oordeel over iemand klaar hebt, moet je eerst maar eens een jaar zijn schoenen dragen…”

Het inloophuis is vanaf nu elke dinsdag en donderdag open van 10.00 tot 16.00 uur en woensdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. De diensten in d’ Overtoom blijven gewoon doorgaan.

IMG_8651

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Leger des Heils biedt bezoekers onbevooroordeeld een plek

  1. Karin Pierik schreef:

    Prachtig initiatief. Veel zegen en mooie ontmoetingen gewenst!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500