Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tevreden gezichten op de braderie

Geplaatst op: 6 juli 2016

Een braderie heeft goed weer nodig. Niet te warm, niet te koud en in ieder geval droog. De omstandigheden zijn wat dat betreft woensdag perfect. En dus zijn er alleen maar tevreden gezichten te zien op de zomerbraderie die de MVG jaarlijks met organisatiebureau Apeldoorn2000 organiseert. “Echt een braderie zoals die bedoeld is”, zegt Andre Feenstra van DA Feenstra.

Op het bordes voor ’t Olde Staduus is het ook gezellig. Veel kinderen zijn op de kinderkleedjesmarkt afgekomen. “Hartstikke gezellig”, zegt Gerrie Holthof die de MVG mee helpt met de organisatie van dit evenement. Dat is een van de extra activiteiten tijdens de braderie. Er zijn bijvoorbeeld ook countrylinedancers, er is meer te doen voor kinderen en er is een standwerkconcours.

Henk Last zit samen met burgemeester Bilder en Bea Sollie in de jury en fietst rond. “Dat valt nog niet mee…”, zegt de voormalig eigenaar van Gelasta. “Ik probeer in de verte al te kijken hoe ze het doen”, aldus Last. Luisteren is ook niet onbelangrijk, want de deelnemers aan de wedstrijd zijn zoals het hoort luid en duidelijk hoorbaar. Vanavond om 20.00 uur is de uitslag bij Zin. Daar treden ook Wout Bekendam en Jan Last op.

De winkeliers en marktkooplui hebben het ondertussen druk. “Eindelijk geluk met het weer. Of het was te warm of het regende de laatste jaren”, zegt fietsenmaker Jan van Dalfsen, die veel rijwielen buiten heeft staan. Bij de overbuurvrouw de Hobbystudio doen kinderen mee aan workshops. Verderop aan de Markt staat Sigrid open. Nog steeds helemaal nopjes op haar nieuwe plek. “En het belangrijkste is dat ik veel goede reacties krijg van klanten. Ze zijn allemaal heel enthousiast.”

Op het Havenplein bij Kwalitaria staat een oude bus. Geregeld door Gert Jan blijkt al snel. “Die is van de landelijke keten Kwalitaria. Een oude Peugeot-bus waaruit nu hamburgers worden verkocht”, legt de ondernemer uit. In de wetenschap dat het ook topweer voor een ijsje is.

Kinderen leven zich ondertussen uit op een spectaculaire attractie, waarbij ze op een trampoline metershoog boven de grond uitschieten. Anderen doen mee aan een kleurwedstrijd bij de Readshop. IJs van Gijs staat verderop. Het is inderdaad een braderie zoals een braderie bedoeld is.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500