Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

45 Roemeense kinderen gearriveerd in Genemuiden

Geplaatst op: 10 juli 2016

45 Roemeense kinderen zijn zaterdag aangekomen in Nederland waarvan inmiddels al 9 kinderen een gastvrij thuis hebben gevonden in Genemuiden. Voor een periode van 4 weken hebben deze kinderen onderdak bij Genemuider gastgezinnen.

Een drietal Hope4Kids-gastouders zijn donderdag naar Roemenië gevlogen en hebben de 45 kinderen vanuit verschillende kindertehuizen verzameld en vanmorgen is de hele groep per vliegtuig terug naar Nederland gekomen.

Al ruim 6 jaar komen er kinderen, de meesten zowel met de zomer-  als met de  kerstvakantie, naar Genemuiden. Ook in de tussenliggende periodes wordt er zoveel mogelijk contact onderhouden. Zo ontstaat er een steeds hechtere band tussen gastgezin en vakantiepleegkind. De genoemde steekwoorden waren bij de aankomst dan ook beslist van toepassing!

Hope4Kids zorgt ervoor dat kansarme kinderen die in tehuizen verblijven (sommigen al als baby) en waarvan de ouders uit beeld zijn of niet voor de kinderen kunnen zorgen voor een periode naar Nederland kunnen komen.

Het doel is om de kinderen een gezinsleven te laten ervaren met de liefde en de aandacht die hierbij hoort.

Ook krijgen de kinderen zo een familie in Nederland waar ze altijd op kunnen terugvallen en die hen kan helpen begeleiden naar een zelfstandige toekomst.

De ervaringen die het vakantiepleegkind op doet in het Nederlandse gastgezin kunnen hen helpen om op volwassen leeftijd een eigen gezinsleven draaiende te houden. De vicieuze cirkel waarin de meesten zich bevinden kan zo worden doorbroken. Ook wordt er in voorkomende schrijnende gevallen door Hope4Kids hulp ter plekke verleend.

D.V. 5 augustus zullen de kinderen weer vertrekken naar Roemenië maar voor het zover is zal er op 30 juli a.s. eerst de jaarlijkse grote barbecue in Genemuiden worden georganiseerd voor de 45 Roemeense kinderen en hun Nederlandse gastfamilies. De locatie hiervoor zal wederom het buitenterrein van de Eben Haëzerschool in Genemuiden zijn. De voorbereidingen hiervoor zijn in gang gezet en met behulp van diverse Genemuider bedrijven c.q. sponsoren lijkt dit op voorhand weer een succes te worden.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar het prachtige werk van Hope4Kids kijk dan eens op de website en de facebook-pagina. www.hope4kids.nl. Of vraag een Genemuider gastouder naar hun ervaringen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “45 Roemeense kinderen gearriveerd in Genemuiden

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500