Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drie kringkampioenen voor de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 10 juli 2016

Dian Kisteman

Op zaterdag 9 juli jl. werd het Kringkampioenschap van Noordwest-Overijssel en Noordoostpolder verreden. Leden van de Zwartewaterruiters streden hier voor de titel Kringkampioen en voor een ticket voor de Regiokampioenschappen welke in augustus plaatsvinden.  Lisanne Kanis werd maar liefst met twee pony’s kringkampioen. Daphne Visscher was succesvol in Ruinerwold.

Carolien Altena ging met Komeet van start in de klasse B categorie D/E. De combinatie zette een uitstekende proef neer en de jury beloonde haar met ongekende scores van 219 en 227 punten! Met dit resultaat stak Carolien met kop en schouders boven de concurrentie uit en schreef de titel Kringkampioen op haar naam. In dezelfde klasse ging Anne-jet Harms van start met haar pony Buddha To Buddha. De combinatie reed een nette proef en ontving van de jury mooie scores van 208,5 en 203 punten. Met dit resultaat behaalde zij de derde prijs. Lisanne Kanis was met haar beide pony’s ongeslagen op het kringkampioenschap. Met Leuns Veld’s Yrian liet zij een nette proef zien in de klasse L2 categorie D/E. De jury gaf haar 188,5 en 205 punten en hiermee behaalde zij de eerste prijs en werd Kringkampioen! Lisanne startte met Elavsca in de gecombineerde klasse M1/M2 categorie D/E. De combinatie liet hier een erg goede proef zien en van de jury kreeg zij mooie scores van 195 en 195,5 punt. Met dit resultaat schreef zij de eerste prijs en de titel Kringkampioen op haar naam.

Tijdens het springen kwam Maud van Rees aan start met Warenzo. In de klasse B categorie D/E sprong zij naar 79 stijlpunten en won de tweede prijs. Joel Zwanepol sprong in de klasse L categorie D/E naar een mooie derde prijs met zijn pony Papa Chico. Met Sunflower sprong Joel Zwanepol in de hoge klasse M een snel en foutloos parcours en legde beslag op de tweede prijs.

Bij de paarden kwam Janine Flier aan start met Hercules. De combinatie reed een goede proef in de klasse L1 en won de derde prijs met 186,5 en 192 punten. In de klasse L2 was Dian Kisteman erg succesvol. Zij reed met Whister een goede proef en kreeg van de jury 192 en 184 punten. Met dit resultaat liet zij de concurrentie achter haar en mocht de titel Kringkampioen in ontvangst nemen. Linda de Bruijn reed met Anouk naar 188,5 en 186 punten in de klasse M1 en won de tweede prijs.

In het B springen reed Riëlke Roeland met Honey T naar een vierde prijs met 77 stijlpunten. Sanne Kisteman sprong met Cinderella naar de zesde prijs met 74 stijlpunten. In de klasse L reed Riëlke Roeland foutloos en snel rond met Guppie VDL en behaalde de tweede prijs. Béanke Roeland reed naar de vierde prijs met El Ninjo . Elisabeth Beens won met Wolina de vijfde prijs. In de hoge klasse M zette Béanke Roeland een foutloos en snel parcours neer met Charisma en won hiermee de tweede prijs. Riëlke Roeland behaalde in deze klasse een mooie derde prijs met Gadget.

Alle bovenstaande combinaties hebben zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen op 13 en 19 augustus a.s.

Daphne Visscher is op vrijdag 8 juli jl. afgereisd naar Ruinerwold. Hier reed zij een goede proef in de klasse B met haar pony Donna. De jury gaf haar een mooie score van 195,5 punt en hiermee won zij de derde prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500